Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Μη σύννομη η απόφαση για την προκήρυξη πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή στην ΚΔΕΠΑΠ.

 


ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ (1)

 Στην συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου του διοικητικού συμβουλίου της ΚΔΕΠΑΠ με θέμα την έγκριση των πρακτικών αξιολόγησης για το καλλιτεχνικό-εκπαιδευτικό προσωπικό οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν αρνητικά και αιτιολόγησαν την ψήφο τους με την παρακάτω τοποθέτηση που ζήτησαν να μπει στο σώμα της απόφασης:

«Κατά την άποψη μας :

1. Η απόφαση  63/2020    δεν είναι σύννομη  καθόσον εμφανίζει ως παρόντα μέλη του ΔΣ μέλη που ήταν απόντα ( Μαρία Τριπολιτσιώτη- Τσουνάκη) κατά την συνεδρίαση και δεν εμφανίζει μέλη του ούτε απόντα ούτε παρόντα σε αυτή την συνεδρίαση ( π.χ.Δ. Σαρρή). 

2. Επί του  περιεχομένου τώρα της απόφασης 63/2020 που καθορίζει τα προσόντα του προσωπικού έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

       i.            Η απόφαση επικαλείται την παρ.28 άρθρο  9 του Νόμου 4057/2012,  το οποίο παραπέμπει στο  Άρθρο 14 στην παρ. 1 του νόμου 2190/1994. Όμως βάσει της παραγράφου 2 άρθρο 14  του ίδιου Νόμου εξαιρούνται οι καλλιτέχνες και μάλιστα αυτοί που διορίζονται σε διευθυντική θέση.

     ii.            Η προκήρυξη και η διακήρυξη εμπεριέχουν όρους , όπως μόνιμης κατοικίας και ζητούν υπεύθυνες δηλώσεις «περίεργου χαρακτήρα» ( τι σημαίνει άραγε «ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα προσέρχεται στα γραφεία της ΚΔΕΠΑΠ σε ημέρες και ώρες εργάσιμες όποτε αυτό ζητηθεί…»),  που αντίκεινται στους διαγωνισμούς για καλλιτεχνικό προσωπικό και κυρίως για θέσεις διευθυντικές .

  iii.            Τα πρόσθετα προσόντα ( προϋπηρεσία στο δημόσιο, αριθμός τέκνων κλπ) και μάλιστα για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή προξενούν κατάπληξη αφού καμιά σχέση δεν έχουν με τα απαιτούμενα για την εκπλήρωση του έργου του.

Βάση των παραπάνω κρίνουμε λοιπόν ότι η διαδικασία είναι λανθασμένη αν όχι παράνομη και δεν εγκρίνουμε το πρακτικό.

Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η ανάγκη γνώσης των εισηγήσεων από τα μέλη του ΔΣ ώστε να υπάρχει ο χρόνος της σωστής ενημέρωσης και μελέτης τους και όχι η προφορική παρουσίαση τους μόνο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ζητούμε την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξη του εκ νέου , με την ορθή νομολογία και τους σωστούς όρους στα κριτήρια και τα προσόντα που προβλέπονται.

Το καταθέτουμε στα πρακτικά

Μαρία Τριπολιτσιώτη- Τσουνάκη

Ανθούλα Θεοδωράκου»

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια η παραπάνω τοποθέτηση δεν αναφέρεται.

Καλούμε την διοίκηση της ΚΔΕΠΑΠ να προβεί σε ορθή επανάληψη και να συμπεριλάβει την αιτιολόγηση της αρνητικής μας ψήφου, η οποία πρέπει πολύ σύντομα να ξεπεράσει τη νοοτροπία του «δικού μας μαγαζιού».

Παράλληλα αναμένουμε άμεσα τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΔΕΠΑΠ, στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει υιοθετήσει το αίτημα της  ακύρωσης του διαγωνισμού για την πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού  και την επαναπροκήρυξη του εκ νέου με τους σωστούς όρους.

Κάθε καθυστέρηση καθιστά τη διοίκηση της ΚΔΕΠΑΠ υπόλογη σε μαθητές, γονείς, προσωπικό και γενικότερα το παριανό λαό, γιατί δεν πρέπει να λησμονούν ότι διαχειρίζονται δημοτικό χρήμα.

 Πάρος 20/10/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: