Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Το ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας

 



Την κρίσιμη εκείνη εποχή του 1940 οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών αναλυτών  κατέληγαν στο συμπέρασμα, ότι η πανίσχυρη πολεμική μηχανή της φασιστικής Ιταλίας θα διέλυε τον ολιγάριθμο ελληνικό στρατό και ότι ήταν υπόθεση ολίγων ημερών η κατάληψη της Ελλάδας.

Έπεσαν έξω. Συνέβη το αντίθετο. Με πολλές απώλειες  σε νεκρούς και τραυματίες, αλλά με συνεχείς νίκες απωθήσαμε τους Ιταλούς από τα ελληνικά εδάφη και μεταφέραμε το θέατρο του πολέμου στην Αλβανία ελευθερώνοντας πόλεις με ελληνικό πληθυσμό, τη μία μετά την άλλη.

Είχαν προηγηθεί του πολέμου προβοκάτσιες των Ιταλών με μεγαλύτερη αυτήν του τορπιλισμού της Έλλης  στην Τήνο, όπως και τώρα που η Τουρκία του Ερντογάν μας λοιδορεί, μας υβρίζει και μας προκαλεί με έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο, με απαίτηση  αποστρατικοποίησης των νησιών μας, με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και με υπερπτήσεις  πάνω από ελληνικά νησιά που αμφισβητεί την ελληνικότητα τους, με χάρτες που χωρίζουν το Αιγαίο στη μέση και με συνεχείς αποκλεισμούς θαλάσσιων περιοχών για ασκήσεις με ή χωρίς πραγματικά πυρά.

Για την ώρα το λόγο έχει η διπλωματία στα τετελεσμένα που επιχειρεί να δημιουργήσει η Άγκυρα με την δική μας αντίδραση να είναι ψύχραιμη, αλλά καλά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Ο  πόλεμος δεν αποτελεί λύση ούτε για τους Έλληνες ούτε  για τους Τούρκους. Κανένας λαός δεν επιθυμεί τέτοια εξέλιξη. Όμως αυτό δεν εξαρτάται από εμάς.

 Και εάν οδηγηθούμε στα μη περαιτέρω, η απάντηση θα δοθεί στο πεδίο της τιμής με τον Ελληνικό Λαό  ενωμένο και αποφασισμένο να γράψει και πάλι ιστορία με ένα νέο ΟΧΙ ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό που επιβουλεύεται την εθνική  μας κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: