Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Θα τα διαλύουν όλα;



Αναφερόμαστε στη δημοτική αρχή, που σε λιγότερο από ένα χρόνο θητείας δεν άφησε τίποτε όρθιο στο Δήμο Πάρου.

Το τελευταίο κρούσμα με πρωταγωνιστή αντιδήμαρχο και θύμα την οικονομική υπηρεσία του Δήμου  πρέπει να ανησυχήσει όλους μας.

Η Οικονομική Υπηρεσία με το λιγοστό προσωπικό της, είναι υποχρεωμένη να κινείται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας . Διαφορετικά και σε όποιον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα υπάρξει καταλογισμός. Αυτό  όφειλε να το γνωρίζει ο Αντιδήμαρχος.

Και επειδή προφανώς πίεσε τους υπαλλήλους για μη νόμιμες ενέργειες και εκείνοι αρνήθηκαν, είχαμε την ανάρμοστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου, που τον έφερε τελικά αντιμέτωπο με το σύνολο του προσωπικού του Δήμου.

Υβρίστηκαν υπάλληλοι που γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ευσυνείδητοι και αποδοτικοί είναι στη δουλειά τους, ενώ αφήνονται στο απυρόβλητο άλλοι ελάχιστοι, όπως ο χειριστής μηχανήματος έργου, που σύμφωνα με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο εργάζεται ημερησίως επί δίωρο με πλήρη όμως μισθό και «χαλάει» το μηχάνημα, όταν πρόκειται να εργαστεί για τις ανάγκες της Παροικιάς.

Την ευθύνη για όσα συμβαίνουν, την φέρει εξολοκλήρου ο Δήμαρχος, αφού σύμφωνα με την νομοθεσία είναι ο προϊστάμενος όλου του προσωπικό του Δήμου και με πράξη του διορίζονται οι αντιδήμαρχοι.

Ας κατανοήσει επιτέλους η δημοτική αρχή και κυρίως ο Δήμαρχος , ότι με το προσωπικό του Δήμου απέναντι και σε αναστάτωση και με το ενδεχόμενο της λευκής απεργίας, ο Δήμος θα βαρέσει διάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: