Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Οι νεφροπαθείς της Πάρου. Ταλαιπωρία χωρίς τέλος.



Πρόκειται για 9 συμπατριώτες μας που κάθε 3 μέρες ταξιδεύουν στην γειτονική μας Νάξο, τοποθετούνται στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης και μετά επιστρέφουν στο νησί μας.

Μεγάλη η ταλαιπωρία τους, την οποία βιώνουν αδιαμαρτύρητα.

Πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της  η μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της Νάξου, η ταλαιπωρία των νεφροπαθών μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Κάποιοι μάλιστα που είχαν κουραστεί από τις συνεχείς μετακινήσεις στην Σύρο ή στην Αθήνα, μετακόμισαν  και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές που διέθεταν μονάδα τεχνητού νεφρού.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς μας είναι πιο έντονο τους χειμερινούς μήνες με τα απαγορευτικά. Πρέπει να ταξιδέψουν για την Νάξο πριν ανακοινωθεί το απαγορευτικό και να παραμένουν στο γειτονικό μας νησί μέχρι την άρση του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παρά την αδυναμία της να ανταποκριθεί σε ζητήματα καθημερινότητας, που και αυτά της κόστισαν εκλογικά, στις Κυκλάδες λειτούργησε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, με τις όποιες ελλείψεις που παρουσιάζει, εγκατέστησε στην έδρα του νομού μονάδα του ΕΚΑΒ με ελικόπτερο για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά και έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού στη Νάξο, όταν τα μηχανήματα ήταν στις αποθήκες του νοσοκομείου πέραν της δεκαετίας.

Από τη νέα κυβέρνηση και τους τρεις βουλευτές της Ν.Δ., οι τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων (και της Πάρου) περιμένουν κάτι παραπάνω για την αντιμετώπιση των  καθημερινών  προβλημάτων και ιδιαίτερα αυτών της υγείας. Και ένα από αυτά είναι και η επίλυση του προβλήματος των νεφροπαθών της Πάρου.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: