Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απογευματινός "περίπατος" στην Παροικιά


Φίλος της ΩΡΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥ μας παρέσυρε σε απογευματινή "βόλτα" για μας δείξει μερικά «αξιοθέατα» της Παροικιάς.

Το πρώτο που μας έδειξε ήταν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που νοικιάζονται από επιχειρήσεις του είδους.

Και πράγματι διαπιστώσαμε ότι όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος παρκινγκ νόμιμος ή μη, είχε καταληφθεί από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Ακόμα και πλατείες και δρόμοι της Παροικιάς έχουν μετατραπεί σε υπαίθρια έκθεση οχημάτων.  
Στην συνέχεια μας πήγε σε οικόπεδα εντός του οικισμού με αυτοφυή ξεραμένη βλάστηση έτοιμη για προσάναμμα με γαρνιτούρα σκουπίδια που κάποιος ασυνείδητος κάτοικος της περιοχής τα είχε πετάξει και κατέληξε να μας δείξει το διατηρητέο ετοιμόρροπο ακίνητο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του οικισμού, πίσω από το ΚΑΠΗ, που, ό μη γένοιτο, με λίγα ρίχτερ θα σκοτώσει ανυποψίαστους περαστικούς.

Τέλος μας προκάλεσε να του βρούμε εισόδους προς την αγορά της Παροικιάς, που κάποτε ήταν ο πιο εμπορικός δρόμος του νησιού, υπογραμμίζοντας συγχρόνως, ότι απουσιάζει ο επαρκής φωτισμός και ότι όταν κλείνουν τα καταστήματα κάποιες περιοχές είναι θεοσκότεινες.

Είπαμε στο φίλο της ΩΡΑΙΑΣ ΠΑΡΟΥ, που είναι και επιχειρηματίας, να τα πει  στους αρμόδιους στην αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στο Δημαρχείο. Και η απάντηση που μας έδωσε ήταν απογοητευτική. «Και να τα πω», μας είπε, «δεν πρόκειται να γίνει τίποτε».

Λέτε να έχει δίκιο;


Εμείς πάντως του συστήσαμε να μελετήσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3292 Β/2012 και αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και του υποδείξαμε να παροτρύνει το Δήμο να καθαρίσει όλα τα χορταριασμένα οικόπεδα του οικισμού και να χρεώσει τους ιδιοκτήτες τους με το ποσόν που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. 
Τέλος σχετικά με το ετοιμόρροπο διατηρητέο, να καλέσει ο Δήμαρχος τον κύριο του ακινήτου και να τον βοηθήσει να ξεμπλέξει με τη γραφειοκρατία της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ώστε το ιστορικό αυτό κτήριο να αναπαλαιωθεί και να αποτελέσει κόσμημα για τον οικισμό της Παροικιάς.

Ιδού και τα τριτοκοσμικά φωτογραφικά πειστήρια:













Δεν υπάρχουν σχόλια: