Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ανδρέας Κουταλίδης: Δέχτηκα την πρόσκληση του Κώστα Ροκονίδα με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μου.


Με τον Ανδρέα Κουταλίδη βρεθήκαμε, έπειτα από πολλά χρόνια, στην Αλυκή και είχαμε μια φιλική συζήτηση που αφορούσε το μέλλον της περιοχής.
Δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας της Αγκαιριάς - Αλυκής, παντρεμένος με τη Μαρίνα, κόρη του επί πολλές τετραετίες κοινοτάρχη Ραγκούση Μοσχονά, τρίτεκνος οικογενειάρχης και φτασμένος επιχειρηματίας, θεώρησε κάλεσμα τιμής την πρόσκληση του Κώστα Ροκονίδα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του.
Ωραία Πάρος: Κύριε Κουταλίδη, είστε ενεργός πολίτης της περιοχής. Υπήρξατε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου νεολαίας, που μετεξελίχθηκε στο γνωστό σε όλη την Πάρο δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής σας, μετέπειτα ταμίας και αντιπρόεδρός του, αλλά δεν περιορίσατε μόνο στο χώρο αυτό τη δραστηριότητά σας. Τα λέμε σωστά;
Απάντηση: Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέτε. Επειδή προέρχομαι από ένα κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον, όπου έμαθα πως οφείλουμε να κάνουμε πρώτα ένα βήμα εμείς και μετά οι άλλοι, αποφάσισα να βοηθήσω τον τόπο μου θέτοντας υποψηφιότητα όχι μόνο στον Πολιτιστικό σύλλογο αλλά και στη Δημοτική Κοινότητα, όπου εκλέχτηκα Πρόεδρος το 2010 με τον συνδυασμό "Ενότητα για το μέλλον", συμμετείχα επίσης στις εκλογές του 2014 με τον ίδιο συνδυασμό και για τον ίδιο λόγο συμμετέχω και τώρα με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Ροκονίδα. 
Η Αγκαιριά, η Αλυκή και το Καμάρι, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ο τόπος μας αρέσει και πρέπει να παραμείνει ελκυστικός. Αλλά τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή μας είναι υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη θητεία μου ως Πρόεδρος και τα χρόνια που έχω ασχοληθεί με τα πολιτιστικά δρώμενα σε συνδυασμό με την επαγγελματική μου ιδιότητα, πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ στις προκλήσεις των καιρών.
Ωραία Πάρος: Με τον Κώστα Ροκονίδα, γιατί;
Απάντηση: Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η 5ετία Κωβαίου πρόσφερε ελάχιστα στην περιοχή. Η καθημερινότητα, που είναι βασική υποχρέωση της δημοτικής αρχής αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα, ενώ βασικά έργα υποδομής, όπως η αποχέτευση κυρίως της Αλυκής, μετατίθενται στο μέλλον. 
Αυτό αποτέλεσε και την αιτία  υποστηρικτές  της νυν Δημοτικής Αρχής να είναι απογοητευμένοι από την ανεπάρκεια της διαχείρισης τόσο των καθημερινών προβλημάτων όσο και των θεμάτων μείζονος σημασίας. Προβλήματα της καθημερινότητας, όπως λακκούβες στους δρόμους, διαλυμένα πλακόστρωτα, φωτισμός, θέματα καθαριότητας, κυκλοφοριακό, καθαριότητα ακτών, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλα χρονίζοντα προβλήματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί, καθώς επίσης και έργα υποδομών αφού δεν έχει προγραμματιστεί ή σχεδιαστεί κανένα στην 5ετία που πέρασε.
Τώρα γιατί με τον Κώστα Ροκονίδα; Μα γιατί υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια.
Μιλάμε για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό  που δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ό,τι πει θα το κάνει. Δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που χαϊδεύουν αυτιά. Με προσκάλεσε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του, θεώρησα τιμητική την πρόσκληση και ανταποκρίθηκα. Θα συμπορευτούμε μαζί την προσεχή τετραετία, που εκτιμώ ότι θα είναι γόνιμη για το νησί μας.
Ωραία Πάρος: Πέστε μας τώρα γιατί αργοπορεί η ολοκλήρωση του έργου του αλιευτικού καταφυγίου;
Απάντηση:  Την ερώτηση θα έπρεπε να την απευθύνετε στον κ. Κωβαίο, που είχε δηλώσει ότι στο τέλος της θητείας του το έργο θα είναι έτοιμο για χρήση.
Όμως η 5ετής θητεία του έληξε και το έργο προχωρεί με ρυθμούς χελώνας.
Μπαίνουμε στο δεύτερο καλοκαίρι, που η Αλυκή θα δεχθεί κόσμο, με την παραλία της να έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.
Προφανώς για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω η Δημοτική Αρχή δεν ασκεί αρκετή πίεση για να προχωρήσει το έργο.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το έργο προχωρεί, με τους ρυθμούς που περιέγραψα, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.
Επιπλέον εκτιμώ ότι το έργο, μετά την ολοκλήρωσή του, θα είναι ήδη ξεπερασμένο, αφού, όπως προανέφερα, η Αλυκή αναπτύσσεται ταχύτατα και έπρεπε να υπάρξει κατά τη σύνταξη της μελέτης και αυτή η πρόβλεψη.                                                                                                                                                                                                          
 Ωραία Πάρος: Θα θέλατε να ολοκληρώσετε με το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης; Πως το προσεγγίζετε εσείς.
Απάντηση: Η αρχική μελέτη προέβλεπε δίκτυα και βιολογικό καθαρισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Η νέα μελέτη που ξεκίνησε το 2003 καταργούσε το βιολογικό  και προέβλεπε τη μεταφορά των λημμάτων στο βιολογικό καθαρισμό της Μάρπησσας, αν θυμάμαι καλά με 14 αντλιοστάσια. Η μελέτη αυτή εγκαταλείφτηκε, ως ανεδαφική και τώρα, όπως ακούω, ο κ. Κωβαίος μιλά και πάλι για κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο παλιό αεροδρόμιο.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αφεθούν οι μελετητές ελεύθεροι να δώσουν την πλέον συμφέρουσα για την περιοχή λύση, χωροταξικά και οικονομικά,  σε ένα πρόβλημα που σέρνεται από το 2000. Εξάλλου προτάσεις υπάρχουν.
Ωραία Πάρος: Τελειώνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι προς τους κατοίκους της Αγκαιριάς- Αλυκής;
Απάντηση: Να ψηφίσουν όλοι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας. 

Εμείς οι 5 του τοπικού μας Συμβουλίου, αφήσαμε στην άκρη κόμματα, συγγένειες και ότι άλλο θα μπορούσε να μας διαφοροποιήσει και γίναμε μια σφιχτή ομάδα, αποφασισμένη να δουλέψει και να λύσει προβλήματα. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του τοπικού που είναι ο Ματθαίος Σκανδάλης, η Μαρία Σκανδάλη, η Θέμις Γκιόκα και ο Αρσένης Σκιαδάς.

Επιθυμούμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο, για αυτόν τον τόπο που όλοι ονειρευόμαστε, για αυτόν τον τόπο που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά.


Ο Δήμος μας χρειάζεται όλους. Και μας χρειάζεται ενωμένους. Προσωπικές κόντρες, προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί δεν έχουν θέση. 
Το να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα νέο δήμο αναγεννημένο και αγνώριστο, δεν είναι μόνον υπόθεση του υποψήφιου Δημάρχου αλλά και δική μας. Είναι υπόθεση όλων μας και ας συμπορευτούμε όλοι ενωμένοι πέρα και πάνω από τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργική μας διάθεση, την πόλη μας, τα χωριά μας και πάνω από όλα τους πολίτες! Επιλέξαμε τη συνεργασία με τον Κώστα Ροκονίδα, γιατί, κατά τη γνώμη μας, είναι ο καλύτερος.                                                                                                                                                                                                                                                              

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...είπε αυτός που έχει κάνει τον δημόσιο δρόμο ιδιωτικο του πάρκινγκ... τόσο σέβεται το χωριό και τον συγχωριανο του!