Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ποιος ήταν ο Γκαίμπελς


Υπήρξε υπουργός προπαγάνδας του χιτλερικού Γ΄ Ράιχ.

Στην εξαιρετικά πειστική προπαγάνδα του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι ο γερμανικός λαός ακολούθησε τον Χίτλερ.

 Στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο εξαιρέθηκε από κάθε στρατιωτική υπηρεσία λόγω της  χωλότητάς του, που έδωσε αργότερα την ευκαιρία στους εχθρούς του να τον παρομοιάζουν με το Σατανά. Η φυσική αυτή αναπηρία του έπαιξε καταστροφικό ρόλο στη ζωή του, προκαλώντας σε αντιστάθμισμα την άμετρη φιλοδοξία του.

Στον Γκαίμπελς οφείλεται η δημιουργία του μύθου γύρω από την προσωπικότητα του Φύρερ με την καθιέρωση του τελετουργικού των κομματικών πανηγυρισμών και εκδηλώσεων, που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην προσχώρηση των λαϊκών μαζών στο ναζισμό. Επιπλέον με τις συχνές ομιλίες του ενίσχυε αποτελεσματικά την κομματική προπαγάνδα.

Την 1η Μαΐου 1945 ο Γκαίμπελς, ο μόνος από τους παλιούς ναζιστές ηγέτες που παρέμεινε με τον Χίτλερ στο πολιορκημένο καταφύγιό του στο Βερολίνο, αυτοκτόνησε μαζί με τη γυναίκα του, αφού πρώτα σκότωσε τα 6 του παιδιά. Αυτή ήταν η τελευταία και πιο μακάβρια πράξη του. Την προηγούμενη μέρα είχε ονομαστεί , σύμφωνα με τη διαθήκη του Χίτλερ, καγκελάριος του Ράιχ.

Προς τον φασίζοντα δημοσιογράφο

Την επομένη φορά που θα αναρτήσεις τη φωτογραφία του  θαυμαστή σου, γράψε και λίγα για το βιογραφικό του. Και μην ξεχάσεις να γράψεις ότι σκότωσε και τα 6 του παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: