Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πορεία προς το αδιέξοδο;

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος από το λαό «Γιωργάκης», ο πολιτικός των χαμηλών τόνων, του οποίου τα ταξίδια, όπου γης του έχουν γίνει τρόπος ζωής, όταν αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα, ως έσχατη λύση, για να αντιμετωπίσει κυβερνήσεις και δανειστές, το μόνο που κατάφερε ήταν να εξοργίσει πρωτίστως τους Γερμανούς και τους Γάλλους και να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός πρωθυπουργίας και να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας.
Ο νέος πρωθυπουργός, τραπεζίτης και καλός γνώστης του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, προσπαθεί, στα στενά όρια των διαπραγματεύσεων που μας έχουν επιβληθεί, να οδηγήσει τη χώρα και το λαό, στα πλαίσια πάντοτε της πολιτικής των διεθνών τοκογλύφων και των κρατικών συμφερόντων της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει μέτρα ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσης των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης της χώρας μας.
Και όλα αυτά, χωρίς να αποκλείεται, εντός του 2012, η αναγγελία και επισήμως της πτώχευσης της χώρας. Κι αν συμβεί αυτό, που τα ΜΜΕ του εξωτερικού και έγκριτοι οικονομολόγοι το θεωρούν βέβαιο(ότι θα χρεοκοπήσουμε), τότε πέραν της χρεοκοπίας θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα νέα σκληρά μέτρα, που θα μας έχουν επιβάλει οι δανειστές μας με τη βούλα του ελληνικού κράτους.
Οι δανειστές μας και η κυβέρνηση Παπαδήμου θέλουν να μας οδηγήσουν σε εκλογές μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Και επί πλέον ζητούν (οι δανειστές μας) εγγυήσεις με τις υπογραφές προκαταβολικά των αρχηγών των κομμάτων εξουσίας, ότι θα εφαρμοστεί και μετά τις εκλογές η ίδια καταστροφική οικονομική πολιτική, που επιτάσσει η νέα δανειακή σύμβαση. Και αυτό γιατί γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές, θα έχουν ενισχυθεί υπέρμετρα οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Θέλουν πρώτα να μας αλυσοδέσουν και μετά να μας οδηγήσουν σε εκλογές.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός που  ήδη υλοποιείται και που επικοινωνιακά προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την οικονομική κρίση.
Οι πολιτικές δυνάμεις, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, τρομοκρατώντας το λαό και μερίδα βουλευτών τους, θα επιχειρήσουν, με όποιον τρόπο μπορέσουν, να νομιμοποιήσουν τα νέα μέτρα και αμέσως μετά να προχωρήσουν σε εκλογές προβάλλοντας το επιχείρημα ότι έσωσαν τη χώρα. Θα μας πουν επίσης, ότι, το «επίτευγμά» τους αυτό, οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, ο  οποίος, συνειδητοποιώντας την κρίσιμη κατάσταση, επέδειξε και επιδεικνύει υποδειγματική σύνεση και  πειθαρχία. Θα μας πουν ακόμη, ότι επιτέλους φάνηκε φως στο ορίζοντα και ότι τα δύσκολα πέρασαν, αφού με τα χρήματα που δανείστηκαν, η χώρα θα είναι πλέον συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών μας και ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή «κουρεμένων» μισθών και συντάξεων.
Θα προβάλλουν επίσης με κάθε τρόπο το επιχείρημα, ότι η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ, απέτρεψε την καταστροφική πορεία της χώρας προ τη δραχμή.
Με αυτά και με άλλα θα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας «τα σύγχρονα τανκς», που δεν είναι άλλα από τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Το προεκλογικό σύνθημα του Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» θα αντικατασταθεί με το «Σώσαμε τη χώρα».  
Εκλογικός τους στόχος: μια νέα κυβέρνηση, πειθήνια στον γαλλογερμανικό άξονα, με τη σύμπραξη των ίδιων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ο ελληνικός λαός, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει, θα βρεθεί και πάλι στο δίλλημα περί του πρακτέου. Και αυτό γιατί οι όποιες εναλλακτικές προτάσεις εξουσίας είναι θολές και ανεπεξέργαστες και επίσης γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που τις εκφράζουν είναι πολυδιασπασμένες και επομένως αδύναμες να στηρίξουν αποτελεσματικά μια φιλολαϊκή πολιτική. Είναι βέβαιο ότι εκλογικά θα ενισχυθούν σημαντικά, εξαιτίας της ψήφου διαμαρτυρίας, θα παραμείνουν όμως και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εκτός και αν συνέλθουν έστω και την τελευταία στιγμή και  συσπειρωθούν με πειστικό εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας, οπότε τα πράγματα αλλάζουν και η χώρα οδηγείται σε καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις. Αλλά αυτό με τα σημερινά δεδομένα είναι μάλλον απίθανο.
Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: