Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Δημοτικές εκλογές: πολύ νωρίς για προβλέψεις...


 

Σε μια από τις σπάνιες εξόδους μου και λόγω κορονοϊού, σε κατάστημα της Παροικιάς, με πλησίασαν δύο συμπατριώτες μου. Ο ένας μου ζήτησε πληροφορίες για την προσφυγή των 22 στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των δημοπρατημένων έργων ολοκλήρωσης του αεροδρομίου. Ήταν πολύ οργισμένος εναντίον των 22 και δεν γράφω περισσότερα γιατί είμαι κατά της δημοσιογραφικής ανθρωποφαγίας.

 Ο άλλος μου ζητούσε επίμονα να του πω τι προβλέπω για τις δημοτικές εκλογές, ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Παροικιά.

Στον πρώτο απάντησα ότι ο Δήμος Αντιπάρου διόρισε δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ότι ο Δήμος Πάρου βρίσκεται σε διαδικασία διορισμού δικηγόρου. 

 Στον δεύτερο απάντησα ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, αφού δεν είναι γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και τα άτομα που θα τους πλαισιώνουν.

Μου αντείπε ότι έχουν  ήδη ξεκινήσεις συζητήσεις. Και συνέχισε: "Ο Δήμαρχος, πληροφορήθηκα, ότι ήδη κάνει επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου" και ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει, "στις δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς" συμπληρώνοντας, ότι "θα κατέβει ως ανεξάρτητος, γιατί έτσι θα έχει τη δυνατότητα να συγκροτήσει ποιοτικό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο".

Με αιφνιδίασε με τις πληροφορίες του ο συνομιλητής μου κυρίως για τη συμμετοχή του Επάρχου στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες σημειωτέον θα πραγματοποιηθούν έπειτα από δύο χρόνια.

Τελικά με έβαλαν στον πειρασμό και «έψαξα» και τις δύο περιπτώσεις.

Και για μεν την προσφυγή των 22 διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη υποβόσκουσα οργή εναντίον τους από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, για δε τις υποψηφιότητες ότι οι πληροφορίες του δεύτερου συνομιλητή μου ήταν  πράγματι έγκυρες.

Βέβαια στα δύο χρόνια που μεσολαβούν μέχρι τις δημοτικές εκλογές ενδεχομένως να συμβούν πολλά, που μπορούν να ανατρέψουν τις προθέσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων, γι αυτό άλλωστε και είναι προσεκτικοί. Μπορεί να δηλώνουν, ότι ετοιμάζονται να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο, όμως αποφεύγουν την όποια επίσημη γραπτή δήλωση καθόδου.

Τρίτο υποψήφιος, εκτιμούν αρκετοί ότι θα είναι και πάλι ο Κώστας Ροκονίδας, ο οποίος για ελάχιστους ψήφους έχασε στις περασμένες εκλογές, όμως τίποτε δεν ακούγεται για τις προθέσεις του.

Ένας άγνωστος Χ είναι και το νέο εκλογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, αρκεί να είναι πρώτος σε ψήφους και να έχει ξεπεράσει το 43%  έστω και με μία ψήφο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι η θητεία των δημάρχων με το νέο νόμο αυξάνεται κατά ένα χρόνο, δηλαδή γίνεται πενταετής, γεγονός που θα βαρύνει στην κρίση του εκλογικού σώματος, γιατί τα πέντε χρόνια είναι πολλά για μια πιθανή και αποτυχημένη θητεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: