Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

«Σχετικά με την αναφορά Χαρδαλιά για Πάρο»

 Πάρος, 30 Απριλίου 2021


ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.

ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα από συμπολίτες μας, με αφορμή την προχθεσινή αναφορά του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί μας, απέστειλα σήμερα πολύ πρωί, επιστολή προς τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο), μεταφέροντάς τους το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε στην Πάρο και ζητώντας τους να παρέμβουν προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις επειδή τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν δημιουργούν ανησυχία. Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν καταγραφεί ούτε ανακοινωθεί κρούσματα στο νησί της Πάρου (σε αντίθεση με άλλα Κυκλαδονήσια, για τα οποία ανακοινώνονται καθημερινά, χωρίς όμως να υπάρχει στις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αναφορά για βεβαρημένο ιικο φορτίο).

Για το ίδιο θέμα είχα χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος μου γνώρισε ότι απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, αναφέροντάς του τα σχετικά στοιχεία από τις μετρήσεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία, το ιικό φορτίο στην Πάρο είναι μηδαμινό, ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δηλώνει την έκπληξή του για την αρνητική αναφορά στην Πάρο.

Στις 8:00 π.μ. επικοινώνησε μαζί μου ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα, αμέσως μετά την επιστολή μου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς τον ενημέρωσε ότι προέβη στην καθιερωμένη ανακοίνωση που κάνει, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που του επιδίδει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία είχε ως εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικές74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, και Αχαΐας.

Παράλληλα, 9 περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή είναι οι περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων.

Βλέπουμε ότι στο σύνολο της επικράτειας πάντως, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπαν και οι επιδημιολόγοι μας , βελτιώνεται σταδιακά.»

 Συνεχίζοντας να τηρούμε τα μέτρα προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους αλλά και το νησί μας.

 Καλή Ανάσταση, με υγεία σε όλες κι όλους!

 Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: