Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δυστοκίας …συνέχεια στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι δυσκολίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι έως ανυπέρβλητες.
Πολίτες, που επώνυμα στηρίζουν υποψήφιους δημάρχους, αρνούνται, παρά τις πιέσεις που υφίστανται, τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτιά τους.
Το αληθές είναι, ότι καμιά δημοτική παράταξη δεν έχει συγκροτήσει ακόμη πλήρες ψηφοδέλτιο, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Βέβαια ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι πιέσεις των εκτός Πάρου πολιτικών δυνάμεων. Και αυτές οι δυνάμεις δεν πρόκειται να αφήσουν π.χ. το Χρήστο Βλαχογιάννη να βαδίσει ξυπόλητος τον ανηφορικό και γεμάτο αγκάθια δρόμο που οδηγεί στον πολιτικό του Γολγοθά.
Αντίθετα θα του δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκλογικής νίκης, αρχής γενομένης, από την παρασχεθησόμενη βοήθεια στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του.
Αλλά και στην περίπτωση του Ηλία Κουντρομιχάλη, η εκτός Πάρου πολιτική βοήθεια είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει, αφού θα είναι γελοιοποίηση της Ν.Δ. για το Δήμο της Πάρου να υπάρχουν δύο πασοκογενή ψηφοδέλτια, δύο της αριστεράς και η Ν.Δ. να είναι απούσα. Θα πρόκειται για μεγάλη ξεφτίλα.
Αν επαληθευθούν τα ανωτέρω, τότε είναι βέβαιο, ότι η παράταξη της Γρηγορίας Πρωτολάτη θα πιεσθεί αφόρητα, με στόχο την αποχώρηση από την παράταξή της και από το ψηφοδέλτιό της, ατόμων προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.
Αυτόν τον κίνδυνο μοιάζει να μην τον έχει αντιληφθεί το επιτελείο της και η ίδια, αφού για λόγους εντυπωσιασμού δημοσίευσε ονόματα που τη στηρίζουν, εκθέτοντας τους επώνυμους πλέον υποστηρικτές της σε κάθε μορφής πίεση.
Αν προχωρήσει και στη δημοσίευση δεύτερης λίστας υποστηρικτών της, τότε ή εμείς έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας για την επιρροή της Γρηγορίας στο εκλογικό σώμα ή εκείνη δεν έχει αντιληφθεί το κίνδυνο που διατρέχει η παράταξή της να παρουσιάσει ψηφοδέλτιο «ξεπουπουλιασμένο» και περιορισμένων αξιώσεων.

Αυτές οι δημοτικές εκλογές δεν είναι περίπατος για κανέναν. Όσοι ξεκίνησαν με τη βεβαιότητα ότι τις εκλογές θα τις κερδίσουν σχετικά εύκολα, όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, τόσο θα αντιλαμβάνονται, ότι η αναμέτρηση θα είναι πολλή σκληρή και ενδεχομένως με πολλά απρόβλεπτα και απρόοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: