Φαίνεται ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. Αν ο ανώτατος προβλεπόμενος αριθμός υποψηφίων για κάθε ψηφοδέλτιο είναι 79 τότε θα χρειασθούν για την πλήρη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Δήμου Πάρου 79Χ5=395 υποψήφιοι.
Γίνεται αντιληπτό ότι για ένα εκλογικό σώμα περίπου 8500 εκλογέων η εξεύρεση τόσο μεγάλου αριθμού υποψηφίων είναι σχεδόν αδύνατη.
Τα κόμματα εξουσίας που με τη δημιουργία των μεγάλων δήμων, περιορίζουν τις δυνατότητες των μικρών κομμάτων να φτιάξουν συνδυασμούς,( για τους ανεξάρτητους, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα), στα δικά μας μεγέθη συναντούν και αυτά δυσκολίες, όχι τόσο στην εξεύρεση υποψηφίων, όσο στην ποιότητα των ψηφοδελτίων τους.
Και αυτό φαίνεται κάθε φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Αυτοί που τραβάνε «το κουπί» είναι ελάχιστοι, ενώ οι περισσότεροι αδυνατούν να προσφέρουν, επειδή στερούνται προσόντων ή ασχολούνται με τις δουλειές τους.
Όταν ανακοινωθούν τα δημοτικά ψηφοδέλτια, ( και αυτό θα συμβεί μετά την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Σύρου), τότε θα διαπιστωθεί «το ποιοτικό χαμηλό» όλων των παρατάξεων, που θα είναι και ο προάγγελος γι΄ αυτό που θα συμβεί τα προσεχή 4 χρόνια στο Δήμο μας και κατ΄ επέκταση σ΄ ολόκληρη την Πάρο.
Η άρνηση αξιόλογων ανθρώπων του νησιού μας, να πάρουν μέρος στις εκλογές, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα επιβεβαιωθεί και πάλι, αφού η εκλογική «νίκη» προϋποθέτει ψηφοδέλτια όπου οι μεγάλες οικογένειες, οι δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις – κλειδιά και οι ιατρικές υπηρεσίες αποτελούν τα βασικά κριτήρια για τη συγκρότησή τους.
Η νέα δημοτική αρχή του δήμου μας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα οργάνωσης που θα έχουν οι νέοι δήμοι των μεγάλων νησιών των Κυκλάδων. Αυτά τα αντιμετώπισε η Πάρος την τετραετία 1998-2002. Και επίσης η κατάργηση της διαρχίας στο νησί (Επαρχείο-Δήμος) είναι το καλό νέο που μας φέρνει ο Καλλικράτης.
Όμως αυτά τα δύο προαναφερθέντα αντισταθμίζονται με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του δήμου μας, οι οποίες (αρμοδιότητες) δεν συνοδεύονται με τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.
Άλλωστε ο Καλλικράτης είναι το χρυσωμένο χάπι της τρόϊκας του ΔΝΤ, επειδή, μέσω της μεταρρύθμισης αυτής, θα εξοικονομηθούν πόροι για την εξόφλησης των τοκογλύφων της καπιταλιστικής «διεθνούς», που κυβερνά τη χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου