Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Πάρος και Χρυσή Αυγή (Με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση)

 


Μαρία Λεπενιώτη, η πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε 
εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή 

Στις εθνικές διπλές εκλογές του 2012, το Μάιο, Χρυσή Αυγή ψήφισαν 413 συμπατριώτες μας και τον Ιούνιο 401.

Στις επίσης διπλές εθνικές εκλογές του 2015, τον Ιανουάριο, ψήφισαν Χρυσή Αυγή 387 και τον Σεπτέμβριο 433.  Και τον Ιούλιο του 2019 228.

Εάν το ποσοστό που έλαβε η Χ.Α.  στην Πάρο στις τελευταίες εθνικές εκλογές (3,10%)  ήταν και πανελλαδικό ποσοστό, τότε η Χ.Α. θα είχε εισέλθει και πάλι στο Εθνικό κοινοβούλιο.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά.

Όχι γιατί όσοι ψήφισαν τη Χ.Α. στο νησί μας είναι φασίστες και λάτρεις του ναζιστικού μορφώματος.

Μακριά από μας τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Κατά τη δική μας άποψη ήταν τιμωρητική ψήφος κατά του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που έβαλαν τη Χώρα στα μνημόνια και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ήταν η περίοδος που οι επιλογές σημαντικού αριθμού ψηφοφόρων μείωσαν δραματικά τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων και ανέδειξαν κόμματα εκλογικά ανύπαρκτα, όπως η Χ.Α. ή εκτίναξαν στα ύψη μικρά κόμματα, όπως είναι η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δολοφονία Φύσσα και η παραπομπή των στελεχών της Χ.Α. από την κυβέρνηση Σαμαρά στη δικαιοσύνη, προδιέγραψαν την πορεία του ναζιστικού μορφώματος, που με την προχθεσινή απόφαση του Εφετείου χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση.

Το  ερώτημα είναι εάν  οι εναπομείναντες υποστηρικτές της Χ.Α. στο νησί μας θα συνεχίζουν να στηρίζουν εγκληματίες και δολοφόνους, ή άλλα φασιστικά μορφώματα που θα προκύψουν στο μέλλον.

Όπως και να έχει, ο δημοκρατικός κόσμος της Πάρου έχει χρέος, με επιχειρήματα και πειθώ να  απευθυνθεί, ιδιαίτερα στους νέους μας και να τους ενημερώσει για τα εγκλήματα του φασισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: