Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ " στηλιτεύουμε τη διασπαστική προσπάθεια της «πρωτοβουλίας (;) αναπληρωτών".


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.
Πάρος, 02-07-2020  
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ε.Υ.Α.Ε.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο είναι τα αξιώματα που οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Το ένα, που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους διοικούντες και πρέπει ως εργαζόμενοι να το συνειδητοποιούμε και να το αντιπαλεύουμε, είναι το «διαίρει και βασίλευε» και το άλλο, που πρέπει να επιδιώκουμε πάλι ως εργαζόμενοι, είναι το «ισχύς εν τη ενώσει». Δυστυχώς, στη χώρα μας μόνο το πρώτο ευδοκιμεί, ενώ το δεύτερο είναι σχεδόν ανύπαρκτο και ανεφάρμοστο, ακόμα κι απ’ αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη την ενωμένη ισχύ.


Οι εργαζόμενοι, παίζουν καθοριστικό ρόλο, αφού διαχωρίζονται ανάλογα με τα συντεχνιακά συμφέροντά τους, τα προσωπικά συμφέροντά τους, τις προσωπικές ζήλιες των προηγούμενων για τους επόμενους, τη βλακεία, που ως γνωστόν είναι ανίκητη, τη φούρια τους να καρπωθούν κάποια συλλογική «επιτυχία», για να ξεχωρίσουν και να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους, και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα «ελαττώματα».

Εδώ, στον ιδιαίτερο τόπο μας από το 2015 ο σύλλογός μας, μέσω του σημερινού Γραμματέα μας και τότε Προέδρου μας, ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια, σε συνεννόηση και με συναδέλφους άλλων κλάδων για τη δημιουργία ενός συντονιστικού στο οποίο θα συμμετείχαν, σε πρώτη φάση, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία μας. Έγιναν συζητήσεις ανάμεσα σε ΔΣ, έγιναν συνελεύσεις, έγιναν τσακωμοί, δόθηκαν εξηγήσεις και τελικά καταφέραμε τέσσερις σύλλογοι, Καλλιέρος, ΕΛΜΕ, ΔΕΥΑΠ κι εμείς, να συγχρονιστούμε και να φτιάξουμε την πρώτη Γραμματεία του Συντονιστικού Συλλόγων Εργαζομένων Πάρου Αντιπάρου στις αρχές του 2019, αφού πρώτα είχαν ανοίξει το δρόμο, θεωρητικά τουλάχιστον, ο Καλλιέρος με τη ΔΕΥΑΠ.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να γράψουμε μια μικρή ιστορία στα κοινά ως ΣΥΣΕΠΑ. Στο πλαίσιο αυτής της ιστορίας διεκδικήσαμε την εφαρμογή του νόμου από το Δήμο για το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων ή αναπληρωτών που εργάζονται στην Πάρο, βάσει των ν. 4483/2017 και 4512/2018. Γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας στο Δήμαρχο και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού συμβουλίου για να κατατεθεί το θέμα άμεσα στο ΔΣ για συζήτηση.

Όταν, λοιπόν, φτάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνανε μια σειρά από εντελώς λανθασμένες και διασπαστικές κινήσεις. Εμείς ως Γραμματεία του ΣΥΣΕΠΑ, δίνοντας βαρύτητα στη νομοθεσία, διεκδικούσαμε την εφαρμογή του νόμου για όλους τους δικαιούχους, δηλαδή, τόσο για αυτούς που ενέπιπταν στις διατάξεις του 2017 όσο και για αυτούς που απέμειναν μετά τις διατάξεις του 2018. Τότε για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της η «πρωτοβουλία (;) αναπληρωτών» και ως ταύρος σε υαλοπωλείο, πρόταξε τα συντεχνιακά συμφέροντα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πάνω από τη συλλογική προσπάθεια του Συντονιστικού το οποίο διεκδικούσε, όπως άλλωστε προέβλεπε και ο νόμος, συνολικά την παροχή κινήτρων όχι μόνο για τους ίδιους αναπληρωτές που επέμεναν στη συντεχνιακή και μόνο παροχή, αλλά και για τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, τους πυροσβέστες, τους εκαβίτες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δυστυχώς σ’ αυτή τη διολίσθηση της διάσπασης ακολούθησε και η πολύπειρη αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία κατέθεσε πρόταση για εγγραφή στον αντίστοιχο οικονομικό κωδικό ποσού 100.000,00 € μόνο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Με τον τρόπο αυτό περιθωριοποιήθηκαν τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που έτσι κι αλλιώς είχαν βγει εκτός νόμου, όσο όμως και οι αστυνομικοί, λιμενικοί, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό πυροσβέστες και εκαβίτες που συνέχισαν να έχουν το δικαίωμα των κινήτρων και μετά την αφαιρετική τροποποίηση του σχετικού νόμου.  

Σήμερα, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχει πετάξει το μπαλάκι στην υπηρεσία που διοικεί λέγοντας, εν ολίγοις,  ότι υπάρχουν νομικές ασάφειες σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των δικαιούχων. Δηλαδή έχει πετάξει το μπαλάκι σε μια υπηρεσία όπου εργάζονται δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είναι μέλη του ΣΕΟΤΑΠΑ, ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΣΕΠΑ αλλά δεν καλείται στις συζητήσεις που γίνονται. Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της διάσπασης, τότε τι είναι;

Εμείς ως ΔΣ του ΣΕΟΤΑΠΑ στηλιτεύουμε τη διασπαστική προσπάθεια της «πρωτοβουλίας (;) αναπληρωτών» η οποία με τις ενέργειές της απομόνωσε όχι μόνο τις άλλες ομάδες των δικαιούχων αλλά και τους Συλλόγους ΔΕΥΑΠ και ΣΕΟΤΑΠΑ στερώντας πολύτιμη εμπειρία από την επικοινωνιακή διαδικασία.   

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραδειγματιστούμε απ’ αυτή την εμπειρία και, επειδή είμαστε «συνδικαλιστές», εργαζόμενοι και πολίτες σε μικρό τόπο να μάθουμε να διακρίνουμε τους οπορτουνιστές, είτε είναι μόνιμοι είτε περαστικοί, και όχι μόνο να μη τους ακολουθούμε αλλά και να τους απομονώνουμε, γιατί μπροστά στις φιλόδοξες ματαιοδοξίες τους δεν υπολογίζουν τίποτα.  
  
Περιμένουμε από όλους όσους συμμετέχουν στη Γραμματεία του ΣΥΣΕΠΑ να επανενεργοποιήσουν τη λειτουργία του Συντονιστικού προς όφελος όλων των εργαζομένων της Πάρου και της Αντιπάρου.

Και μη ξεχνάμε όλοι ότι η «ισχύς εν τη ενώσει».-

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: