Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η Παροικιά μας χρειάζεται όλους


Με δεδομένη την εγκατάλειψη στην οποία έχει αφεθεί η Παροικιά, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και με δεδομένη την αδράνεια του συμβουλίου της Δημοτικής της Κοινότητας, οι εκλογές, που έχουν προκηρυχθεί για τις 12 Νοεμβρίου στο σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Εάν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή των μελών του (παλαιών και νέων, που μπορούν να εγγραφούν και την ημέρα των εκλογών) και εάν εκλεγεί Διοικητικό Συμβούλιο ορεξάτο και αποφασισμένο να δουλέψει, τότε υπάρχει ελπίδα να αφυπνιστεί ο κόσμος της Παροικιάς, πριν έρθει ο λογαριασμός, γιατί όλα πληρώνονται και η αδιαφορία μας.

Η κατάθεση καημών στα καφενεία και τα διάφορα πηγαδάκια, καθώς και τα σχόλιά μας στο διαδίκτυο, δεν λύνουν προβλήματα, απλά μας προβληματίζουν για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας , συχνά μας εκτονώνουν, όταν οργιζόμαστε  και συνήθως πολλαπλασιάζουν την αδράνειά μας.

 Όμως εδώ που φτάσαμε απαιτείται οργανωμένη δράση. Χωρίς πολλές κουβέντες, χρειάζεται να στριφώσουμε όλοι τα μανίκια για να σηκώσουμε πάλι όρθια την ταλαίπωρη Παροικιά, τον ωραιότερο οικισμό των Κυκλάδων, που είναι το κοινό μας σπίτι.


Ο Σύλλογος, που έχει ως προμετωπίδα το όνομά της, αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για την κοινή προσπάθεια, αρκεί να πέσει σε χέρια άξιων συμπατριωτών μας, που θα μας εμπνεύσουν και θα μας κινητοποιήσουν. 

Η Παροικιά μας χρειάζεται όλους και οι εκλογές του Συλλόγου θα αποδείξουν, από το μέγεθος της προσέλευσης, αν η αγάπη μας για την Παροικιά είναι ουσιαστική και όχι απλώς λόγια υποκριτικά και ψεύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: