Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η δικαστική περιπέτεια του νέου αεροδρομίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( 2η συνέχεια)

Την παραμονή της δίκης (19-5-1998) έγινε γνωστό, ότι η εισηγήτρια στη διάσκεψη του δικαστηρίου κ. Καραμανώφ ήταν αρνητική  στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου και αυτό ενίσχυσε τη γνώμη των δικηγόρων μας, ότι έπρεπε να ζητηθεί αναβολή, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα την εξασφαλίζαμε. 

  Την ημέρα της δίκης (20-5-1998) συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός. Απεβίωσε η σύζυγος του πρόεδρου του δικαστηρίου και ο πρόεδρος ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης του αεροδρομίου της Πάρου για τις 27-5-1998, προφανώς γιατί ήθελε να είναι παρών στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ για τις άλλες υποθέσεις  δεν έφερε αντίρρηση και η διάσκεψη του δικαστηρίου εξελίχθηκε κανονικά.

Φεύγοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου πήγα κατευθείαν στη γραμματεία του Συμβουλίου μαζί με τον αείμνηστο δάσκαλο Αντώνη Αλιπράντη και πήραμε αντίγραφο της εισήγησης  της κ. Καραμανώφ.  

Από την ανάγνωση της εισήγησης κατάλαβα, ότι, εάν γινόταν το δικαστήριο, δεν θα είχαμε καμία απολύτως τύχη. Το δικαστήριο θα καταργούσε το έργο και η Πάρος θα έμενε με το υπάρχον μικρό αεροδρόμιο.


Παραθέτω την εισήγηση η οποία αξίζει να διαβαστεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια: