Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Γαλλία: Το Παρίσι ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας του στη Λιβύη

Παρίσι, Γαλλία 26/02/2011 22:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)
   Η Γαλλία ανέστειλε σήμερα τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Τρίπολη έπειτα από την απομάκρυνση ολόκληρου του προσωπικού της από στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο απομάκρυνε επίσης γάλλους και ξένους υπηκόους, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στη Λιβύη, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητές της από σήμερα", αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κε ντ΄Ορσέ, Μπερνάρ Βαλερό.

    "Μια ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας επαναπάτρισε σήμερα από τη Λιβύη συνολικά 122 ανθρώπους, ανάμεσά τους 28 γάλλους υπηκόους και 94 ξένους από τρίτες χώρες. Στο συνολικό αυτό αριθμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το προσωπικό της πρεσβείας, περιλαμβανομένου και του πρεσβευτή", πρόσθεσε.

    "Σε εφαρμογή της Συνθήκης της Βιένης για τις διπλωματικές σχέσεις και σε συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, η προστασία των γαλλικών συμφερόντων ανατέθηκε στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λιβύη", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

    "Ορισμένοι από τους συμπατριώτες μας εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στη Λιβύη. Αν αποφασίσουν τελικά να εγκαταλείψουν τη χώρα, θα γίνουν όλες οι διευθετήσεις για να επαναπατριστούν", ανέφερε επίσης ο Μπερνάρ Βαλερό χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό.

    Συνολικά, η Γαλλία έχει απομακρύνει από τη Λιβύη 654 ανθρώπους, από τους οποίους οι 498 είναι γάλλοι πολίτες και οι 156 άλλων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και 45 Ευρωπαίοι.

    Η Βρετανία και ο Καναδάς ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα παρόμοιες αποφάσεις αναστολής των διπλωματικών δραστηριοτήτων τους και απομάκρυνσης του διπλωματικού προσωπικού τους.

   

    Β.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: