Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ολίγα για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Παροικιάς

 


Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επί της ουσίας μετατρέπει σε πεζόδρομο τον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς, είναι κομβικού χαρακτήρα.

Έχει επιπτώσεις που θα γίνουν ορατές από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

Έπρεπε να προηγηθούν πολλά άλλα, για να υπάρξει αυτή η κατάληξη, που όμως θα αναδείξει επιτέλους μια από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων, η οποία είναι ενσωματωμένη στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς.

Όμως «ὃ γέγονε, γέγονε», και τώρα η Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει σειρά άλλων προβλημάτων που θα προκύψουν μετά από την απόφαση αυτή.

Ένα σοβαρό πρόβλημα με οικονομική διάσταση, έχει σχέση με τα καταστήματα της παραδοσιακής αγοράς.

Για να περιοριστεί η όποια οικονομική ζημιά θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού. Αποτελεί χρόνιο αίτημα των επιχειρήσεων που η τωρινή δημοτική αρχή οφείλει να ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατόν.

Θα χρειαστεί να υπάρξουν ορατές και με πινακίδες είσοδοι προς τον οικισμό, να αναζητηθούν παρκινγκ, όσο γίνεται πλησιέστερα στον οικισμό, να υπάρξει επαρκής φωτισμός στους δρόμους που οδηγούν στην αγορά καθώς και σε σημεία που παρουσιάζουν αξιόλογο αρχαιολογικό, ιστορικό και οικιστικό ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυτό αναμένεται να επιδεινωθεί, κυρίως από τον κόμβο του φαρμακείου Φραγκούλη μέχρι το λιμάνι και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνεργασία με το Α.Τ. Πάρου και το Λιμεναρχείο.

Η Δημοτική Αρχή, συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχώρησε σε ένα μέτρο που εξαρχής ήταν βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Όμως εάν κάνει πίσω, θα χρεωθεί μια σοβαρή πολιτική ήττα, που θα τη συνοδεύει καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Και επιπλέον θα έχει υπονομεύσει ένα μέτρο αναβάθμισης της Παροικιάς, αφού δύσκολα  στο μέλλον κάποια άλλη δημοτική αρχή θα τολμήσει να το επαναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: