Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τις υποδομές στο χώρο του πολιτισμού




Ώρα περισυλλογής και αποφάσεων για όσα λάθη έγιναν από αδιαφορία και έλλειψη πρόνοιας. Αναφερόμαστε στην απουσία αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο της Παροικιάς.

Το κενό το κάλυπτε εδώ και 50 χρόνια η αίθουσα του «Αρχίλοχου», ένας νοικιασμένος χώρος, που έπεσε πολλή δουλειά από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου διαχρονικά για να μπορεί να λειτουργεί και να καλύπτει το σύνολο των εκδηλώσεων της πρωτεύουσας του νησιού.

Και επειδή αυτή η αίθουσα, που έγραψε ιστορία, πληρούσε τα απαραίτητα, αδιαφορήσαμε και δεν προχωρήσαμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου.

Και τώρα που το ακίνητο που στεγάζει την αίθουσα πουλήθηκε, ψαχνόμαστε.

Ένα ερώτημα που αιωρείται είναι γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να αγοράσει το ακίνητο και τη διπλανή 'Ηλεκτρική'. Είχε όλο το χρόνο να επέμβει και να περάσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Στο παρελθόν και με άλλες διοικήσεις του δήμου, αγοράστηκε το ακίνητο που στεγάζει τη δημοτική βιβλιοθήκη, το Ξενία που στεγάζει το δημαρχείο, πέρασε στην ιδιοκτησία του το κτήριο Δημητρακόπουλου καθώς και το αγροκήπιο και εσχάτως όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί και το ακίνητο που στεγάζει την τράπεζα Πειραιώς.

Όσον αφορά το κτήριο της τράπεζας Πειραιώς, χάριν αντικειμενικής καταγραφής, να θυμίσουμε, ότι πρώτος που ανέσυρε το θέμα ήταν ο Σπύρος Καλακώνας, στη συνέχεια ο Θανάσης Μαρινόπουλος, βοηθούμενος από συνταξιούχο συμβολαιογράφο και τέλος ο δικηγόρος του Δήμου Κώστας Φιφλής που το πάλεψε δικαστικά και το κέρδισε.

Λύσεις υπάρχουν για να αποκτήσει και η Παροικιά αίθουσα εκδηλώσεων, όσο είναι ακόμα καιρός και προτάσεις ασφαλώς υπάρχουν, αλλά ατυχώς η παρούσα δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει.

Πρώτη πρόταση: Κατασκευή πολιτιστικού Κέντρου στο Καστροβούνι, πίσω από το κοιμητήριο σε συνεννόηση αρχικά με την αρχαιολογική υπηρεσία.

Δεύτερη πρόταση: Κατασκευή του σε χώρο του Αγροκηπίου και μια τρίτη, η αγορά ακινήτου, που με την κατάλληλη μετασκευή του, θα πληροί τις προϋποθέσεις για τις οποίες θα αγοραστεί. Π.χ. το ξενοδοχείο ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ, εάν στις προθέσεις των ιδιοκτητών του είναι η πώληση. Σε αυτήν την περίπτωση ο Δήμος, εφόσον η τιμή είναι συμφέρουσα και για τα δύο μέρη, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί την αγορά του, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι προτάσεις μας δεν διεκδικούν το αλάθητο. Το πιθανότερο είναι να υπάρξουν και άλλες, αρκεί να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος, με οριοθετημένο το χρονικό όριο, ώστε η όποια πρόταση επιλεγεί, να γίνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΟΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: