Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Μεγάλη η γιορτή Της και στο Πανελλήνιο Προσκύνημα της Πάρου

 


Δεν υπάρχει πόλη, χωριό ή νησί στη ευλογημένη μας πατρίδα, που να μην έχει ναό αφιερωμένο στη μεγάλη μας Μητέρα, την Παντάνασσα, την Οδηγήτρια, την Δακρυρροούσα, την Γοργοϋπήκοο, τη Μεγαλόχαρη, την Εκατονταπυλιανή.

Μεγάλη η γιορτή Της και στο Πανελλήνιο Προσκύνημα της Πάρου, στον ιστορικό ναό Της, που ανήγειραν άγιοι και αυτοκράτορες πριν από 17 αιώνες, με αδιάλειπτη τη λειτουργία του μέχρι τις μέρες μας.

Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει κατακλύσει και φέτος το νησί μας και συρρέει στον αρχαίο ναό Της για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Της Εικόνα.

Ο συσσωρευμένος πόνος, το δακρυσμένο πρόσωπο του κάθε ταλαιπωρημένου ακουμπά πάνω στη φιλεύσπλαχνη Μάνα, που πόνεσε όσο καμιά άλλη  και που μόνο Εκείνη μπορεί να τον νιώσει και να στάξει βάλσαμο στην ψυχή του.

Και όταν με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την παρακαλέσουμε  και ζητήσουμε τη βοήθειά της είναι βέβαιο ότι Εκείνη θα ανταποκριθεί και θα δώσει λυτρωτική λύση στο πρόβλημα που μας βασανίζει.

Εδώ στο ευλογημένο νησί μας είναι πολλές οι επώνυμες μαρτυρίες για θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας μας. Θεράπευσε ανίατες ασθένειες, εμφανίστηκε σε όνειρα σε πιστούς που την επικαλέστηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις είδαν την παρουσία της μέσα στον περικαλή ναό Της.

Η μεγάλη Μητέρα, μας αγκαλιάζει όλους, συμπαραστέκεται σε όλους και στέλνει την αγάπη της σε κάθε άνθρωπο ερχόμενο στον αφιλόξενο κόσμο μας.

 Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε κάθε ορθόδοξο πιστό, σε κάθε χριστιανό, σε κάθε άνθρωπο όπου γης, στους πιστεύοντες και μη πιστεύοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: