Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Περίεργες συμπτώσεις


 

Αν δεν ήμουν υποψιασμένος με τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Αν δεν γνώριζα τους τρόπους που τα οργανωμένα ή ατομικά συμφέροντα επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε χρήσιμους ηλίθιους, σίγουρα θα συνυπέγραφα το κείμενο που κυκλοφόρησε με τη μορφή πρόσκλησης σε συγκεκριμένους φορείς και φυσικά πρόσωπα με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου, του Αρχίλοχου, για μια συνάντηση την προσεχή Κυριακή 29 Μαΐου στις 6,30 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου.

Όμως η φράση, που εμπεριέχεται στο πολύ προσεγμένο κείμενο, ότι « η επιπλέον επέκταση του αεροδρομίου πιθανόν να επηρεάσει δραματικά την επιπλέον φόρτιση του νησιού με τόσους επισκέπτες» σε συνδυασμό με την προσφυγή στο ΣτΕ (στις 6 του προσεχούς μηνός Ιουνίου) κατά της επέκτασης του διαδρόμου και των κτηριακών εγκαταστάσεων, του αεροδρομίου μας, ενδεχομένως να υποκρύπτει τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοβουλίας.

Το περιεχόμενο της πρόσκλησης και ό,τι άλλο ακολουθήσει παραμονές της δίκης πρέπει να προβληματίσει όλους μας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Έπαρχο καθώς και το πλήθος των φορέων του νησιού που έχουν στηρίξει διαχρονικά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την ολοκλήρωση του έργο του αεροδρομίου.

Γιατί, για όσους δεν γνωρίζουν, το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι αυτό που αποφασίζει για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και είναι αυτό που στο παρελθόν λίγο έλειψε να στερήσει από το νησί μας το υπάρχον αεροδρόμιο με τις άθλιες και έως ανύπαρκτες κτηριακές υποδομές του.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν την ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου.

 Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, δημοπράτησε την ολοκλήρωση του έργου με το ποσόν των 47 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως θα χαθούν από το νησί σε περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει τους προσφεύγοντες.

Εάν, ο μη γένοιτο, συμβεί το "μοιραίο", τότε για πολλά πολλά χρόνια το αεροδρόμιο της Πάρου θα παραμείνει με τις τριτοκοσμικές αίθουσες υποδοχής και αναμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: