Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Να βοηθήσουμε όλοι την επισκευή της Ι. Μονής Χριστού του Δάσους. Έκκληση της Ερανικής Επιτροπής.

 



Αγαπητές Συµπατριώτισσες, Αγαπητοί Συµπατριώτες,

Ο λόγος που σας απευθύνουµε την παρούσα επιστολή έχει σχέση µε την Ιερά Μονή Χριστού του ∆άσους – Αγίου Αρσενίου, η οποία αντιµετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήµατα, που απαιτούν άµεσες ενέργειες.

Το µοναστήρι που στεγάζει από το 1805 µέχρι τις µέρες µας µοναχές και το οποίο µετράει ζωή πέραν των 200 ετών, αποτελεί κληρονοµιά όλων µας και είναι προσφορά στο κοινό της Πάρου από την οικογένεια του µεγάλου ευεργέτη Νικολάου Μαυρογένη.

Είναι η Ιερά Μονή που είχε πνευµατικό οδηγό τον Άγιο Αρσένιο, που τιµάται και εορτάζεται από όλους µας, αλλά και από κατοίκους άλλων περιοχών της πατρίδας µας, οι οποίοι αισθάνθηκαν σε δύσκολες ώρες το θαυµατουργικό του χάρισµα.

Ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης µας κ.κ. Καλλίνικος, έχοντας επίγνωση της µεγάλης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας του καθαγιασµένου αυτού χώρου, µε την µε αριθµό 64/16.12.2021 απόφασή του, συγκρότησε Ερανική Επιτροπή επισκευής και συντήρησης της Ι. Μονής, η οποία ήδη ανέλαβε τη µεγάλη ευθύνη να εκτελέσει ένα έργοεξαιρετικά δύσκολο και µεγάλης χρονικής διάρκειας, λόγω του µεγέθους του µοναστηριακού συγκροτήµατος.

Αγαπητές Συµπατριώτισσες, Αγαπητοί Συµπατριώτες,

Σας καλούµε σε ενεργή συµπαράσταση ή καλύτερα σε συστράτευση προκειµένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηµατικό ποσόν, ώστε να χρηµατοδοτηθούν οι σχετικές µελέτες, που αποτελούν προϋπόθεση για τις επόµενες δράσεις επισκευής και συντήρησης του ιστορικού µας µοναστηριού.

Ο σταυρωθείς και Αναστάς Ιησούς Χριστός να µας δίνει ελπίδα.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Για την Ερανική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

Αρχ. Αρσένιος Μελισσιανός                                         Κων/νος Αργουζής

Χρήµατα κατατίθενται στον ακόλουθο λογαριασµό της Ιεράς Μονής στην ALPHA BANK:

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ∆ΑΣΟΥΣ – ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΕΝ ΠΑΡΩ - Αριθµός: 19434639

ΙΒΑΝ GR2101406250625002002018924

BIC: CRBAGRAA και στην ταµία της Ερανικής Επιτροπής Μαρία Φ. Τσαντάνη, κιν. 694 2776780.

Δεν υπάρχουν σχόλια: