Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μας θεωρούν απαίδευτους και ανίκανους να διαχειριστούμε τις τύχες του νησιού μας

 


 Είναι κάτοικοι εξωτερικού ορισμένοι που υπογράφουν την προσφυγή κατά του αεροδρομίου.

«… ορισμένοι από εμάς είμαστε μάλιστα κάτοικοι εξωτερικού, αλλά διατηρούμε ακίνητα στο νησί, στα οποία διαμένουμε ορισμένους μήνες του έτους, κυρίως θερινούς».

Αυτό αναφέρουν μεταξύ πολλών άλλων  οι προσφεύγοντες για να δικαιολογήσουν στο δικαστήριο το εκπρόθεσμο της προσφυγής τους.

Αλλά το ζήτημα για εμάς τους παριανούς είναι άλλο. Ότι οι διαμένοντες, «κυρίως τους θερινούς μήνες», αποφάσισαν και έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο της Πάρου, τον Έπαρχο Πάρου -  Αντιπάρου και τους φορείς του νησιού.  Κοντολογίς αγνόησαν την εκφρασμένη βούληση της παριανής κοινωνίας και επιχειρούν να καταργήσουν με δικαστική απόφαση το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του νησιού.

Επί της ουσίας καταργούν τα θεσμικά όργανα του νησιού, αφού δεν διαλέγονται μαζί τους, περιφρονώντας και απαξιώνοντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους τοπικούς μας άρχοντες και αποφασίζουν από μόνοι τους, μια φούχτα ξενόφερτοι, για το είδος της ανάπτυξης που έχει ανάγκη το νησί μας.

Προφανώς έχοντας νοοτροπία αποικιοκράτη, μας θεωρούν βαστάζους και υποζύγια, απαίδευτους και ανίκανους να διαχειριστούμε τις τύχες του νησιού μας, σε αντίθεση με τον «καθοδηγητή» τους, που, όπως μας πληροφόρησαν, κατοικοεδρεύει στα σαλόνια των Βρυξελλών, αλλά διαθέτει παραθεριστική κατοικία στο γνωστό αυτόνομο κρατίδιο που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του αεροδρομίου.

Εάν τα καταφέρουν να επιβάλουν τη θέληση τους, σε βάρος όλων μας, με τη βούλα του δικαστηρίου, τότε, αγαπητοί Δήμαρχε και Έπαρχε, οφείλετε να τους καλέσετε να διοικήσουν αυτοί το νησί και μάλιστα διαδικτυακά, αφού τους περισσότερους μήνες του έτους, βρίσκονται εκτός Ελλάδος.


Απόσπασμα από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: