Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές στο Σύλλογο Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς.


Δελτίο τύπου

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Κυριακή 17/11/19 στο Κτήριο Τεχνών (Δημητρακόπουλου)

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, προσκλήθηκαν τα μέλη για Τακτική Απολογιστική Συνέλευση και Εκλογές. Παρευρέθηκαν 84 ταμειακά ενήμερα μέλη, διαπιστώθηκε απαρτία και η Συνέλευση άρχισε. Εξελέγη Προεδρείο της Συνέλευσης δι’ ανατάσεως χειρών: Πρόεδρος η κα Γεωργία Πατέ-Καραγιαννιώτη και Γραμματέας η κα Ταρσία Τσαντάνη.

Η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη, αναφέροντας τα θέματα της Συνέλευσης:
α) Ετήσιος Διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ
β) Οικονομικός απολογισμός του λήγοντος διοικητικού έτους.
γ) Γενικός Οικονομικός απολογισμός 2017 – 2019
δ) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
ε) Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
στ) Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.
ζ) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής.
η) Αρχαιρεσίες.

Ξεκινώντας πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του Δ.Σ. Ο Ταμίας κος Πέντζας, αναφέρθηκε στα οικονομικά του Συλλόγου
Στην συνέχεια ο λόγος πήραν μέλη για προτάσεις και τοποθετήσεις:
Η κα Ιωάννα Παπαγεωργίου ανεφέρθη ότι πρέπει να υπάρξει δυναμικότερη στάση του Συλλόγου και των Παροικιωτών στο θέμα του Αγροκηπίου.
Ο κος Ν. Καλαμπαλίκης ανεφέρθη στο θέμα των Αρχαίων Λατομείων. Ο Πρόεδρος είπε ότι το θέμα είναι μεν πέρα από τις αρμοδιότητες του Συλλόγου, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε μέσα από φορείς, σα Παριανοί.
Η κα. Α. Αλεξανδροπούλου αναφέρθη στο θέμα του Λαογραφικού Μουσείου. Ο Πρόεδρος είπε ξανά, για την στάση του Δήμου απέναντι στο θέμα.
Ο κος Δ. Σταυράκης επεσήμανε την έλλειψη συμμετοχής στα Συμβούλια.
Ο πρώην Δήμαρχος κος Κ.Αργουζής, ανεφέρθη σε όλα τα προβλήματα της Παροικίας και καυτηρίασε την Δημοτική Αρχή για ολιγωρία.
Η κα Πατέ ανεφέρθη σε προβλήματα καθαριότητας Παραδοσιακού Οικισμού και ανάγκη για προγράμματα ξενάγησης.


Χαιρετισμούς απηύθυναν:
Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πάρου, κος Κ. Ροκονίδας, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Σύλλογος στηρίζει την Πόλη, χρειάζεται περισσότερη κινητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την καύση σκουπιδιών στο Ζευλάκι και κάλεσε τους παριστάμενους να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση στα θέματα που αφορούν όλους τους Παροικιώτες: Αγροκήπιο Παροικίας (και Ναούσης), Κυκλοφοριακό, Ακτοπολοϊκές γραμμές, Λατομεία για συνεργασία στο θέμα διάσωσης και αξιοποίησης των στοών.
Ο Έπαρχος κος Κ. Μπιζάς, αναφέρθηκε στους καθαρισμούς των ρεμάτων, τα προβλήματα αυτών και θέματα καθαριότητας γενικότερα.
Ο κος Σ. Μητρογιάννης ανεφέρθη και αυτός στην κακοποίηση του φυσικού Περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Τέλος, το μέλος της Εξελεκτικής Επιτροπής, κος Ε. Σαρρής, διάβασε την έκθεση της Εξελεκτικής Επιτροπής, στην οποία αναφέρεται: «…Οι εισπράξεις για τα παραπάνω έτη όπως φαίνεται από τα στοιχεία που μας δόθηκαν και ελέγξαμε, έφτασαν στο ποσό των 6886€ και τα έξοδα τα 4512,31€.
Το υπόλοιπο χρήσης από 12-11-2017 έως 17-11-2019  είναι συνολικά 2373,99€. Από αυτά, 2193.99 € είναι στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου στην AlphaBank και 179,70€ στο Ταμείο του Συλλόγου.     
- Από τον έλεγχο της διαχείρισης η Επιτροπή διαπίστωσε ότι όλα τα στοιχεία τηρήθηκαν με τάξη και ακρίβεια.
- Ύστερα από τα παραπάνω η Εξελεγκτική Επιτροπή θεωρεί ότι όλες οι δαπάνες από 12-11-2017 έως 17-11-2019  που αναγράφονται στο σχετικό βιβλίο Εσόδων – Εξόδων πραγματοποιήθηκαν νόμιμα…»

Στην συνέχεια η Πρόεδρος κάλεσε το σώμα σε ψηφοφορία για έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, με ανάταση χεριών, όπως και έγινε. Η Γενική Συνέλευση έλαβε τέλος ως προς το Απολογιστικό μέρος και στην άμεση συνέχεια προτάθηκαν και εξελέγησαν με ανάταση χεριών τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής: Ο κος Αναστάσιος Θεοχαρίδης, η κα Ταρσία Τσαντάνη και η κα Παρασκευή Πατέλη.

Η Εφορευτική Επιτροπή διεπίστωσε ότι από τα 234 εγγεγραμμένα μέλη, 85 ήταν ταμειακώς εντάξει, παρόντα και δικαιούμενα να ψηφίσουν 84 και ξεκίνησε η διαδικασία.

Στην διαδικασία, ψήφισαν 84 ταμειακώς εντάξει μέλη. Έγκυρα 82, Λευκά 2, Άκυρα 0.

Για Διοικητικό Συμβούλιο, έλαβαν:

1.  Αυλήτης Πέτρος του Ανδρέα 64
2.  Γιουρτζίδης Χαρίλαος του Σεραφείμ 59
3.  Δημόπουλος Παναγιώτης του Βενιζέλου 38
4.  Τριαντάφυλλος Αναστάσιος του Αθανασίου 36
5.  Αλεξανδροπούλου Αρχοντική του Χρήστου 34
6.  Πέντζας Ευάγγελος του Ζαχαρία 31
7.  Μαύρης Σπυρίδων του Μενέγου 29
8.  Πατέλη Δήμητρα του Γεωργίου 22
9.  Αρμπελιά Κατερίνα του Ζαννή 21
10.Κονταξάκης Λέων του Σπυρίδωνα 9

Για Εξελεγκτική Επιτροπή έλαβαν:

     Κρίσπης Μιχαήλ του Νικολάου 52
     Καπούτσος Γεώργιος του Ευαγγέλου 41
     Μαύρης Νικόλαος του Γεωργίου 31
     Σαρρής Ευάγγελος του Ιωάννη 30
     Αποστολίδης Κλεομένης του Γεωργίου 15


Για Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται 7 μέλη με 3 αναπληρωματικά, για την Εξελεκτική Επιτροπή 3 μέλη και 2 αναπληρωματικά.

Μετά από την καταμέτρηση και εγγραφή πρακτικών, η συνεδρίαση έλαβε τέλος.


Ο πρώτος σε ψήφους, Αυλήτης Πέτρος, ήδη συγκάλεσε τους 7 που θα αποτελέσουν το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα, την επόμενη Παρασκευή 22/11, για να αναδειχθούν ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Αν. Γραμματέας και Ταμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: