Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κρίσιμες συναντήσεις Στουρνάρα - Σαμαρά με τρόικα για τα μέτρα


Πρωτομηνιά με… μέτρα σήμερα, καθώς η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό για το νέο πακέτο, ενώ στη Βουλή κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού που -εν ολίγοις- θα είναι γεμάτος μέτρα και ύφεση για 6η συνεχόμενη χρονιά!

Αγώνας δρόμου για την δόση

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μπαίνουν στην τελική ευθεία, με την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή να θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και με τον χρόνο να πιέζει.

Η τρόικα θα συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα στις 14:00 και στις 18:00 με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου και θα συζητηθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι.

Συνολικά, η εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στα 10,576 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016) ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ.

Εφόσον το πακέτο «κλείσει», θα συγκληθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogoup πριν από τη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, ώστε να γίνει μια πρώτη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Προϋπολογισμός με μέτρα και ύφεση για 6η χρονιά

Στο μεταξύ, με περαιτέρω περικοπές δημοσίων δαπανών, «ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις και πρόβλεψη για 6η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο αναμένεται να προβλέπει πως οι δαπάνες θα διαμορφωθούν το 2013 κοντά στα 62,5 δισ. ευρώ, έναντι 70 δισ. ευρώ το 2012.

Τα έσοδα εκτιμώνται περίπου στα 56,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στα εφετινά επίπεδα, ενώ θα περιλαμβάνονται μέτρα 7,8 δισ. ευρώ από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: