Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: 6 Μάη/όχι στην κατάργηση του 8ωρου, όχι στην εργασιακή κόλαση

 



Η φετινή πρωτομαγιά όπως και η περσινή, θα γιορταστεί σε συνθήκες κορωνοϊού που στερεί από τον κόσμο της εργασίας τη μαζική προσέλευση στις συγκεντρώσεις  που προγραμματίζονται από τα εργατικά συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι η εργατική τάξη θα μείνει αδιάφορη στον εργατικό μεσαίωνα που προετοιμάζει η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία.

Η κατάργηση του 8ωρου,η φθηνή ελαστική εργασία,  οι απλήρωτες υπερωρίες, η μείωση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, η έλλειψη προστασίας στους εργασιακούς χώρους, η ουσιαστική  κατάργηση των ελέγχων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και ότι έχει απομείνει από αυτήν, η κατάρρευση του ΕΣΥ και κυρίως η αύξηση της ανεργίας  αποτελούν το πλαίσιο των εργατικών αγώνων που έρχονται και θα έχουν ένταση, παρά τα μέτρα καταστολής που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο» ζητούσαν οι εξεγερμένοι εργάτες του  Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886 και μετά από 135 χρόνια το αίτημα παραμένει επίκαιρο, με την κυβέρνηση των αρίστων του κ. Μητσοτάκη, να επιχειρεί να επιβάλει εργασιακή κόλαση  στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ντροπή!

 ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: