Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Κάποιοι θέλουν να μας πάνε πίσω στη δεκαετία του 1950


Κάποιοι πολιτικοί τυχοδιώκτες στο νησί, ενδημούν και σε μας τέτοια φρούτα, αρχίζουν να τρομοκρατούν τον κόσμο, στο ψιθυριστό, με φαντάσματα του παρελθόντος, που μου φέρνουν στη μνήμη περιστατικά που βίωσα, καθότι μεγάλος πια σε ηλικία.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1958 η ΕΔΑ, το αριστερό κόμμα της εποχής, λόγω των διασπασμένων δυνάμεων του Κέντρου, ήρθε δεύτερο κόμμα με 24% και με 70 βουλευτές στη Βουλή.

Την περίοδο εκείνοι γνωστοί – άγνωστοι, τοιχοκόλλησαν αφίσες με το εικονιζόμενο χταπόδι ακόμα και σε σχολεία της Παροικιάς.

Θυμάμαι τον αείμνηστο δάσκαλο Αντώνη Αλιπράντη, ο οποίος, στο σχολείο που υπηρετούσε, ξεκόλλησε τις αφίσες και για το λόγο αυτό τον τραβολογούσαν στην αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια περίοδο εμένα μου έφτιαξαν φάκελο, ως αριστερού, επειδή έπαιζα σκάκι με τον αείμνηστο Βενιζέλο Ραγκούση, που τον είχαν φακελωμένο ως αριστερό χωρίς να είναι, (ήταν βενιζελικός).
Ήταν η αντιπαροχή του μετεμφυλιακού κράτους για τη  συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, που την πλήρωσε με φυλάκιση και μεταφορά σε στρατόπεδο της Γερμανίας από τις κατοχικές δυνάμεις.

Αυτό το αίσχος το σταμάτησαν, προϊόντος του χρόνου, ο Κων/νος Καραμανλής το 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 και ο Κων/νος Μητσοτάκης το 1989 με τα περίφημα ντολμαδάκια της γυναίκας του Μαρίκας και με ομοτράπεζο τον τότε γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη.

Πάντως αν νομίζουν οι θιασώτες του εφιαλτικού εκείνου παρελθόντος, ότι ο κόσμος της Πάρου τρώει σανό, δεν έχουν παρά να τυπώσουν και πάλι τα χταπόδια τους με σύγχρονα μπιχλιμπίδια  και να τα μοιράσουν. Μόνο που θα μυρίζουν μούχλα.

Ο Κώστας Ροκονίδας θα κριθεί, ως υποψήφιος δήμαρχος, με βάση την αυτοδιοικητική του εμπειρία, τις αποδεδειγμένες ικανότητές του, την επαγγελματική του εντιμότητα και την πολιτική του συνέπεια.

Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια με δράκους για μικρά παιδιά.








Πάροικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: