Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Σοβαρά προβλήματα με το νερό στην Αλυκή



Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ καλά μας τα λέει να κάνουμε οικονομία στο νερό, μόνο που μας τα είπε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού στέγνωσε μια σημαντική γεώτρηση στην Αγκαιριά και άφησε την Αλυκή χωρίς νερό.

Αν αληθεύουν μάλιστα αυτά που μας είπαν και δεύτερη γεώτρηση παρουσίασε πρόβλημα, που ευτυχώς οφείλεται σε τρύπιο στέλεχος, με αποτέλεσμα να δουλεύει η αντλία , χωρίς να ανεβάζει νερό.

Τα σπασμένα τα πληρώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ που τρέχουν και δε φτάνουν με ξενύχτια και ατέλειωτες ώρες δουλειάς.

Η γεώτρηση που στέγνωσε, έχει βάθος περίπου 150 μέτρων και η διπλανή με το τρύπιο στέλεχος 180.  Επειδή και οι δύο γεωτρήσεις αντλούν νερό από την ίδια λεκάνη, λογικό είναι να βαθύνει και η γεώτρηση που στέγνωσε στα 180 μέτρα, δηλαδή μέχρι το επίπεδο της επιφάνειας της θάλασσας. Αυτό άλλωστε, όπως μας πληροφόρησαν, θα επιχειρήσει σήμερα η ΔΕΥΑΠ.

Συνιστούμε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να μετρά τη στάθμη των γεωτρήσεων σε καθημερινή βάση, γιατί, αν αρχίσουν να στεγνώνουν και άλλες γεωτρήσεις, τώρα που βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, η ζημιά που θα υποστεί το νησί θα είναι τεράστια.

Στο μεταξύ η αφαλάτωση, που η λειτουργία της θα μετρίαζε το πρόβλημα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε αυτό το καλοκαίρι, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από το Δήμαρχο.

Είμαστε στη διάθεση της ΔΕΥΑΠ σε ό,τι μας χρειαστεί, γιατί η Πάρος στις δύσκολες ώρες πρέπει να μας βρίσκει ενωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: