Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ


Αγαπητέ Βατίστα,

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετούσε την πρότασή μου, να ιδρυθεί και στην Πάρο Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, είχα πει ότι ουσιαστικά δημιουργούμε στο νησί ένα δεύτερο δήμο, κάνοντας αναφορά στις κοινότητες και τους κοινοτάρχες που κατάργησε ο νόμος «Καποδίστρια», των οποίων κύριο μέλημα (και πολύ σωστά), ήταν η εξασφάλιση της υδροδότησης  ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι μεγάλη καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος με έργα αποχέτευσης.

Κατά συνέπεια και επί της ουσίας προΐστασαι ενός δήμου με σημαντικότατο αντικείμενο, αφού χωρίς γιορτές και πανηγύρια, η ζωή των δημοτών και των τουριστών θα στερηθεί ίσως το «παντεσπάνι», χωρίς νερό όμως και με μολυσμένο περιβάλλον, ο τουρισμός της Πάρου θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Από εκεί λοιπόν πηγάζει η ευαισθησία  μου για την πορεία και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι η απένταξη των βρεφονηπιακών σταθμών, έγινε με την πρώτη ανάγνωση του ελλιπούς φακέλου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ότι τα δύο σημαντικότατα έργα για το νησί, ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που προμηθεύει με νερό την Παροικιά και η αφαλάτωση είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Όμως, μέχρι την έγκριση της δημοπράτησης, απαιτείται μεγάλη προσοχή και συχνή επικοινωνία με τον υπάλληλο που έχει χρεωθεί τους φακέλους των έργων, γιατί η απένταξη μπορεί να συμβεί σε άλλα στάδια.

Σου θυμίζω τι έπαθε ο Δήμος, επί δημαρχίας Βλαχογιάννη, όταν απεντάχτηκε το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Παροικιάς και του Αγροκηπίου στο τελικό στάδιο.

 Η Πάρος έχασε τότε 3 εκατομμύρια ευρώ και το έργο καταργήθηκε.

Χρειάζεται λοιπόν εγρήγορση, συνεχής επαφή με την Περιφέρεια και άμεση συμπλήρωση των φακέλων των έργων με όσα ζητούν οι υπηρεσίες της.

Εύχομαι για το καλό της Πάρου να τα καταφέρεις.

Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

Φιλικά

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: