Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, επί τάπητος η μείωση των επικουρικών

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, επί τάπητος η μείωση των επικουρικών
Τεστ αντοχής και συνοχής για την κυβέρνηση Παπαδήμου αναμένεται να αποτελέσει το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του οποίου θα τεθεί επί τάπητος το «κλείδωμα» της νέας μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Με το σχέδιο να προβλέπει μειώσεις στις επικουρικές από 10%-40% (ανάλογα με τα ελλείμματα κάθε Ταμείου) με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχθεί νέα μείωση αποδοχών (μάλιστα αναφέρθηκε σε «μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο») και έθεσε εν αμφιβόλω την ψήφιση της νέας μείωσης των επικουρικών, η οποία υπολογίζεται στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά και την συνοχή της κυβέρνησης.

Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας έχει τονίσει ότι τα επικουρικά ταμεία εμφανίζουν έλλειμμα 850 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 και πως εάν  δεν μειωθούν οι επικουρικές και αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, είναι ορατός ο κίνδυνος νέας περικοπής των κύριων συντάξεων το 2012.

Στο υπουργικό θα τεθεί επίσης επί τάπητος η συγχώνευση των 5 πιο αδύναμων ταμείων σε ένα, η πορεία των επιχειρησιακών συμβάσεων και η μείωση των αναπηρικών συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: