Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση της Ελισάβετ Παπαζώη στη δήλωση του κ. Α. Κατρή





Αν και είναι τουλάχιστον περίεργο στην ανακοίνωσή μου σχετικά με τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Πάρκου να απαντούν όχι οι υποτιθέμενοι θιγόμενοι αλλά ο επιχειρηματίας κ. Κατρής, οφείλω κάποιες απαντήσεις σε όσα αναφέρει προς άρση  πιθανών παρεξηγήσεων. 

Προφανώς δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στη συνεργασία του κ. Κατρή ως επιχειρηματία  διαχείρισης  αποβλήτων με τον κ. Ανδρεόπουλο ως ειδικό επιστήμονα σε αυτό τον τομέα.

 Εδώ όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως δηλώνει ο κ. Κατρής, έχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πάρο, μεταξύ άλλων και με την εκμετάλλευση της παραλίας του Φάραγγα, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς, όχι μόνον εγώ αλλά πολλοί συμπολίτες μας, ότι είναι πιθανόν να έχει έντονο  ενδιαφέρον για την  αντίστοιχη επιχειρηματική δραστηριότητα στο Πάρκο. 

Στην περίπτωσή αυτή  ο κ. Ανδρεόπουλος δεν θα είναι επιστημονικός συνεργάτης του κ. Κατρή  σε θέματα αποβλήτων αλλά πρόεδρος της  Δημοτικής Α.Ε. του Πάρκου που θα διαχειριστεί  κρίσιμες  διαδικασίες ανάθεσης.  

Εάν  ο κ. Κατρής δηλώσει δημοσίως ότι όσο είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Α.Ε. ο κ. Ανδρεόπουλος δεν θα εκδηλώσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για  το Πάρκο, τότε θα ανακαλέσω όσα ανέφερα σχετικά με το σχέδιο εμπλοκής του σε αυτό. Διαφορετικά ο συσχετισμός είναι αναπόφευκτος και βεβαίως τίθεται ζήτημα δεοντολογίας
.

Οι κοινοτοπίες περί «πολέμιων της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων» για τις οποίες με  κατηγορεί ο κ. Κατρής δεν αφορούν ούτε την απερχόμενη διοίκηση του Πάρκου ούτε εμένα προσωπικά. 

Το Πάρκο προκήρυξε δημόσιους ανοικτούς διαγωνισμούς για την κυρίως επιχειρηματική δραστηριότητά του, τη λειτουργία του εστιατορίου - καφέ μπαρ, μόλις νομοθετικά   δόθηκε η δυνατότητα  να τεθούν κανόνες και να εξασφαλιστεί ουσιαστικός έλεγχος. Οι δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανέλαβαν έκτοτε τη λειτουργία του αναβάθμισαν τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες ενώ παράλληλα  σεβάστηκαν τους κανόνες που  είχαμε θέσει. 

Ο κ. Κατρής γνωρίζει ως επιχειρηματίας καλύτερα από εμάς, ότι υπάρχει επιχειρηματικότητα     που ασκείται με νομιμότητα και κανόνες στην προστασία των δημόσιων αγαθών και επιχειρηματικότητα βουλιμικών συμφερόντων που μετέρχονται όλων των μέσων. Η διοίκηση του Πάρκου έχοντας αναλάβει από το καταστατικό της την προστασία ενός δημόσιου αγαθού,  της χερσονήσου του Αγίου Ιωάννη Δέτη, οφείλει να συντάσσεται με το πρώτο είδος επιχειρηματικότητας και να είναι πολέμιος του δεύτερου.

Θα πρότεινα να αφήσουμε εκτός συζήτησης το θέμα της ‘υψηλής αισθητικής’, που έχει  γίνει   πρόσχημα κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος από όσους ακολουθούν πρακτικές που    έχουν ως  αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό τους όφελος, πολιτικό ή οικονομικό. Στο Πάρκο δώσαμε ένα πραγματικό παράδειγμα αισθητικής αντίληψης συμβατής με την πανέμορφη παριανή φύση της  χερσονήσου. Ας μην  επιτρέψουμε να καταστραφεί με άλλου χαρακτήρα μεγαλεπήβολες παρεμβάσεις .

Τελειώνω, λέγοντας ότι δεν αξίζει σχολιασμού η  άποψη του κ. Κατρή ότι η ανακοίνωσή μου απηχεί  «προφανείς διαπαραταξιακές αντιπαραθέσεις», όταν στη διοίκηση του Πάρκου μετείχαν αυτά τα  δέκα  χρόνια πολίτες όλων των παρατάξεων και οι αποφάσεις ήταν πάντα  ομόφωνες. 

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΖΩΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: