Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Εικόνες που μας εκθέτουν



Αθίγγανοι στο πάρκο Αγίου Νικολάου μετά το πρωινό ξύπνημα


Τα κλινοσκεπάσματα συγκεντρωμένα σε καρότσι

Πριν από 3 μέρες μας πλησίασε συμπατριώτης μας από την Παροικιά κρατώντας στα χέρια του πλαστικά ποτήρια που τα μάζεψε από το δρόμο και μας είπε: «Ντρέπομαι! Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο βρώμικη η Παροικιά». Πολύ γνωστός πολιτικός, που διαθέτει παραθεριστική κατοικία στο νησί, είπε σε κοινό γνωστό μας: «Η Παροικιά είναι βρώμικη. Κάντε κάτι».

Και ένας τρίτος μας έστειλε χθεσινές φωτογραφίες του πάρκου του Αγίου Νικολάου και του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής. Είναι εικόνες που μας ντροπιάζουν όλους. Ο Δήμος αδιαφορεί, η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου, όταν η τουριστική περίοδος θα οδεύει προς το τέλος της, ενώ ο πολυσύχναστος Αύγουστος είναι επί θύραις.

Η μισή σεζόν πέρασε με την Παροικιά βρώμικη. Ας φροντίσουμε η άλλη μισή να την βρει καθαρή.

Προτάσεις:

Η νέα διοίκηση της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς να συνεδριάσει ατύπως και αμέσως και να πάρει αποφάσεις, αρχής γενομένης με το πρόβλημα  της καθαριότητας.

Να καλέσει στη συνεδρίαση τους δημοτικούς συμβούλους της Παροικιάς, όλους τους φορείς της Παροικιάς και ιδιαίτερα τους ασχολούμενους με τον τουρισμό και να τους προτείνει κοινή και άμεση δράση.

Να οργανώσει λίστα εθελοντών, να ορίσει την 1η Αυγούστου ημέρα καθαριότητας της Παροικιάς και την μέρα αυτή να κάνουν την πρωτεύουσα του νησιού πεντακάθαρη.

Εθελοντές υπάρχουν και είναι πολλοί. Το απέδειξε το φεστιβάλ του Πάρου.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς να πάρει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα από φορείς και φυσικά πρόσωπα και να πληρώσει εργάτες (αφθονούν οι οικονομικοί μετανάστες στο νησί) πού θα καθαρίζουν καθημερινά συγκεκριμένους πολυσύχναστους χώρους της Παροικιάς.

Ο καλός μας φίλος, ο Γιώτης Αμανατίδης, για όσους δεν το γνωρίζουν, τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε εργάτη που καθάριζε συγκεκριμένη περιοχή του οικισμού της Παροικιάς.

Και τώρα οι φωτογραφίες της ντροπής:


Πάρκο Αγίου Νικολάου. Αυτοκίνητα στο χώρο του Πάρκου


Σκουπίδια στο Πάρκο

Αλσύλλιο Εκατονταπυλιανής


Ξερά κλαδιά σχεδόν σε επαφή με κεντρικό δρόμο κατάλληλα για προσάναμμα


Σκουπίδια πίσω από το Ιερό της Εκατονταπυλιανής


κάδος απορριμμάτων στο αλσύλλιο


Καρέκλες που χρησιμοποιούν οι αθίγγανοι.





Παιδικό παπούτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: