Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας των σφαγείων



Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε, πριν από την ημερήσια διάταξη, το πρόβλημα που προέκυψε από τη μη λειτουργία των σφαγείων, εξαιτίας της εγκατάλειψής τους από το επιχειρηματία που τα λειτουργούσε.

Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν εν όψει των εορτών και της αυξημένης ζήτησης κρέατος, να δοθεί προσωρινή λύση και να λειτουργήσουν τα σφαγεία με υπαλλήλους του Δήμου και σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους κρεοπώλες και κτηνοτρόφους.

Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα συνάντηση του Δημάρχου με κτηνοτρόφους και κρεοπώλες με την παρουσία και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, Νίκου Τσιγώνια, κατά την οποία υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου να προχωρήσει σε άμεση λύση παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.

Το πρόβλημα της λειτουργίας των σφαγείων οφείλει να το λύσει η δημοτική αρχή σε μόνιμη βάση, γιατί αφορά πρωτίστως τη δημόσια υγεία.

Η ενοικίασή τους, με το επιχείρημα ότι η λειτουργία τους επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο, δεν αποτελεί λύση, όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Τα σφαγεία εδώ και χρόνια εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης και πρέπει να συντηρηθούν.

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, με δήλωση του Περιφερειάρχη, έχει δεσμευθεί να χρηματοδοτήσει τη συντήρησή τους, αρκεί ο Δήμος Πάρου να ετοιμάσει τη σχετική μελέτη, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας και  η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, (στην πράξη και όχι στα λόγια) αποτελούν βασική υποχρέωση του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: