Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κάτι αρχίζει να κινείται στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Πάρο


Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας Υγείας στην Πάρο είναι γνωστά  και τα περισσότερα παραμένουν εστιαζόμενα κυρίως στην έλλειψη βασικών ειδικοτήτων σε ιατρικό προσωπικό.

Όμως κάτι αρχίζει να κινείται  και αυτό οφείλεται σε προσπάθειες τοπικών φορέων, που έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και να βάζουν επί τάπητος τα προβλήματα που ζητούν λύση.

Αναφερόμαστε στην Ένωση Γονέων των σχολείων της Πάρου, στο Σύλλογο Φίλων του Κέντρου Υγείας, που ενεργοποιήθηκε και πάλι, αναπτύσσοντας σημαντική δραστηριότητα και στον Έπαρχο Πάρου –Αντιπάρου, που με έγγραφά του προκάλεσε απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Θα προσθέσουμε ότι προς την ίδια κατεύθυνση τελευταία ενεργοποιείται και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγράφουμε τον εμβολιασμό των μαθητών της 2/θμιας από τη γιατρό Αρχοντούλα Φράγκου, που υπηρετούσε πριν από λίγα χρόνια στο Κέντρο Υγείας, τον διορισμό Προέδρου και την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, τη μόνιμη κάλυψη της κενής θέσης της μαίας, την πλήρης κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό, τις προσπάθειες που γίνονται για την μετακίνηση γυναικολόγου από το νοσοκομείο της Σύρου στην Πάρο και την προκήρυξη για την κάλυψη με 2 μόνιμους γιατρούς, αντίστοιχων κενών θέσεων που υπάρχουν στον οργανισμό του Κ.Υ. Πρόκειται για μία θέση παιδιάτρου και μία γιατρού γενικής ιατρικής.

Τέλος επισημαίνουμε και το αίτημα που έχει αποσταλεί από το Δήμαρχο  και τον Έπαρχο για την αδελφοποίηση του Κ.Υ. Πάρου με το Κωνσταντοπούλειο Γενικό νοσοκομείο – Αγία Όλγα.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας το αίτημα αντιμετωπίζεται ευνοϊκά, για εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου καθώς και για την κάλυψη του Κ.Υ. με γιατρούς κατά τη θερινή περίοδο που η κίνηση είναι πολύ μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: