Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Συνέντευξη με το Γιώργο Μπαρμπαρίγο, τον ακούραστο εργάτη της Νάουσας


Ωραία Πάρος: Κύριε Μπαρμπαρίγο, είστε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, αλλά το όνομά σας ακούγεται σε όλη την Πάρο για δύο λόγους. Ο πρώτος ότι είστε ένας ακούραστος εργάτης στην υπηρεσία του Ναουσαίου Δημότη και ο δεύτερος ότι έχετε πραγματοποιήσει σημαντικό έργο ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης. Πέστε μας , πως τα καταφέρνετε και ανταποκρίνεστε σε δύο τόσο δύσκολους τομείς;

Απάντηση: Νομίζω ότι υπερβάλλετε στους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Η αλήθεια είναι ότι κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου με μοναδικό κριτήριο την αγάπη για τον τόπο μου. 
Η Νάουσα είναι το σπίτι μου και το αγαπώ. Θέλω να το βλέπω νοικοκυρεμένο, καθαρό και με ενοχλεί αφάνταστα, όταν κάποιοι από τους ένοικους αυτού του σπιτιού, δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον ή και αντίθετα με τις πράξεις τους αντιστρατεύονται κάθε καλή προσπάθεια.

Ωραία Πάρος: Βγάζετε κάποιο παράπονο. Αυτή είναι η εντύπωσή μας.

Απάντηση: Έχετε δίκιο. Θα μπορούσαμε να συμβάλουμε όλοι στην καθαριότητα του χωριού. Και οι επιχειρηματίες θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τους κοινόχρηστους χώρους. Γνωρίζω πολύ καλά το άγχος του κάθε επιχειρηματία και το ενδιαφέρον για την επιχείρησή του, αλλά αυτό που πουλάμε ως τουριστικός προορισμός είναι η ομορφιά του παραδοσιακού μας οικισμού. Αν χαθεί αυτή η ομορφιά, που τραβάει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες μας, θα βγούμε όλοι χαμένοι.

Ωραία Πάρος: Στην προσπάθειά σας αυτή, που έχει σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, έχετε τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής;

Απάντηση: Μέρος της δημοτικής αρχής ήμουν και εγώ. Μην ξεχνάτε, ότι εκλέχτηκα με το ψηφοδέλτιο του κ. Κωβαίου. Και συνέβαλα στην εκλογική επιτυχία στη Νάουσα.

Ωραία Πάρος: Όμως;

Απάντηση: Όμως δεν βρήκα την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση που περίμενα. Μας άφησε μόνους. Και όχι μόνο αυτό. Πήγε και αντίθετα με τις αποφάσεις μας. Δεν τον ενδιέφερε το συμφέρον της Νάουσας, αλλά η εξασφάλιση ψήφων, για να εκλεγεί και πάλι δήμαρχος. Αλλά η δημαρχιακή καρέκλα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Θα προσθέσω, ότι δεν είναι τυχαίο που αποχώρησαν από την παράταξη δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ωραία Πάρος: Αυτά που μας λέτε είναι πολύ σοβαρά.

Απάντηση: Ακριβώς. Και αυτός είναι ο λόγος που διαφώνησα και αποχώρησα από την παράταξη.

Ερώτηση: Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε;

Απάντηση: Δηλώνω στους συμπατριώτες μου, ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος. Τη Νάουσα όσο ζω και έχω δυνάμεις δεν πρόκειται ποτέ ,μα ποτέ, να την εγκαταλείψω.
Και επειδή ανάμεσα στον Κωβαίο, που περιέγραψα συνοπτικά τη συμπεριφορά του και τις πρακτικές του, και τον Κώστα Ροκονίδα, που αναγνωρίζουν όλοι  πολύ καλά την εντιμότητά του, τη συνέπειά του και την εμπειρία του, η επιλογή μου δεν έχει καμιά δυσκολία. Θα είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιό του.
Τον Κώστα Ροκονίδα, αν κρίνω από τα άτομα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του, τον έχει αγκαλιάσει όλη η Πάρος. Αφήσαμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, και ενωθήκαμε όλοι μας για να δώσουμε λύσεις στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Ωραία Πάρος: Πέστε μας τώρα και λίγα λόγια για το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης.

Απάντηση: Για το έργο της δεν φτάνει αυτή συνέντευξη. Είναι μεγάλο και το παράρτημα μας έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Πολλές οι διασώσεις, οργανωμένη επιστημονικά η εκπαίδευσής μας με σεμινάρια συχνά και  εξοπλισμός που εμπλουτίζεται συνεχώς και με σημαντικές δωρεές. Σας θυμίζω το πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο που μας δώρισε η Interamerican και το νέο σκάφος διάσωσης που παραλάβαμε, ως επιβράβευση της εθελοντικής μας δουλειάς.

Ωραία Πάρος: Τελειώνοντας θα είχατε κάτι να μας ανακοινώσετε ή να μας δηλώσετε;

Απάντηση: Δύο πράγματα: Το ένα, ότι έπειτα από πολλές προσπάθειές μου, που έφτασαν μέχρι τη Βουλή και αφού ετοιμάστηκε το κτίριο, θα λειτουργήσει και πάλι ο αστυνομικός Σταθμός στη Νάουσα και το άλλο, που αποτελεί ευχή, ο προεκλογικός αγώνας, που ξεκίνησε, να είναι ήρεμος και με επιχειρήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες να μας κρίνουν νηφάλια και να εκλέξουν αυτούς  που θεωρούν καλύτερους.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: