Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λόγος εγκωμιαστικός προς τον Μητροπολίτη μας


Γνωρίζουμε, ότι η γραφή μας αυτή δεν θα είναι ευπρόσδεκτη στον Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο.

Δεν αρέσκεται σε προβολή και εγκωμιαστικούς λόγους.

Αθόρυβος, στο πνευματικό και εκκλησιαστικό έργο που επιτελεί, απλός και φιλικός προς όλους, κληρικούς και λαϊκούς, που υπηρετούν την ορθόδοξη πίστη, προσηνής και συμπαραστάτης σε κάθε πονεμένη και ταλαιπωρημένη ανθρώπινη ύπαρξη, καταγράφεται ως  πρώτου μεγέθους πνευματική οντότητα  στο χώρο της Παροναξίας.

Αυτά τα ολίγα ως εισαγωγικό του μικρού αυτού σημειώματος, του οποίου η στόχευση είναι άλλη.
Πρόκειται για πτυχή της πολύπλευρης δραστηριότητάς του, που έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία.

Οσάκις του ζητήθηκε βοήθεια και στήριξη από φορείς της Πάρου, ουδέποτε την αρνήθηκε. 
Αντιθέτως ανταποκρίθηκε αμέσως.

Θυμίζουμε ενδεικτικά τη στήριξη που παρείχε στους αγώνες μας για την υγεία, την οικονομική στήριξη προς το Κέντρο Υγείας, τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τους Δήμους της Πάρου και της Αντιπάρου και προσφάτως τη συμμετοχή της τοπικής μας Εκκλησίας στον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, με την παρουσία ιερέα, στην Επιτροπή του Δήμου καθώς και το πρόσφατο σχετικό ψήφισμα του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής, του οποίου προΐσταται.

Την περασμένη Κυριακή, της Σταυροπροσκυνήσεως, γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα την συγκέντρωση της προσεχούς Κυριακής (26/3), κατά των ανεμογεννητριών που προετοιμάζει και οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την απήχηση που έχει ο λόγος του στο θρησκευόμενο λαό της Πάρου, του οποίου τη συμμετοχή θεωρούμε δεδομένη.

Σεβασμιώτατε κ. Καλλίνικε,

Νιώθουμε υπερήφανοι για το ποιμαντικό σας έργο και για την θετική σας ανταπόκριση στο λαϊκό ξεσηκωμό, που προετοιμάζεται ενάντια σε όσους απεργάζονται την περιβαλλοντική καταστροφή της Πάρου που θα επιφέρει και την οικονομική καταστροφή όλων μας.


Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας, ευχόμενοι προς τον Πανάγαθο την πολυχρόνια παραμονή σας στην Μητρόπολή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: