Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ



Δεν ήταν εύκολο να ενταχθεί ένα έργο 3.000.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ όταν μεγάλοι δήμοι, όπως της Ρόδου και της Σύρου συνήθως διεκδικούσαν και τελικά έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος από το πρόγραμμα αυτό.

Γι΄αυτό και θεωρήθηκε τότε από όλους σημαντική επιτυχία για την Πάρο η ένταξη του έργου στο πιο πάνω πρόγραμμα, που σύμφωνα με τη μελέτη προέβλεπε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του αγροκηπίου της Παροικιάς καθώς και την ανάπλαση του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής.
Το έργο τελικά χάθηκε  και μαζί του 3.000.000 ευρώ και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά το Δήμο, που ήταν ο φορέας υλοποίησής του.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Πάρος είναι το νησί των χαμένων ευκαιριών, είτε γιατί υπάρχει αδυναμία των υπευθύνων, είτε γιατί η κοινωνία της Παροικιάς παραμένει αδιάφορη για ό,τι συμβαίνει γύρω της, είτε γιατί κάποιοι ελάχιστοι συμπολίτες μας αντιδρούν κατά τρόπο καταστροφικό για τα ίδια τους τα συμφέροντα.

Στην περίπτωση του αεροδρομίου βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Θα είχαμε εδώ και χρόνια αεροδρόμιο 2.000 μέτρων, ενώ τώρα κατασκευάζεται αεροδρόμιο 1.400 μέτρων.

Το βιολογικό καθαρισμό της Παροικιάς, έργο ζωτικό, λίγο έλειψε να το χάσουμε, εξαιτίας ελαχίστων συμπατριωτών μας που προσέφυγαν κατά του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο δεύτερος περιφερειακός και το κλειστό γυμναστήριο της Παροικιάς και ο βιολογικός της Αγκαιριάς χάθηκαν από πολιτικές σκοπιμότητες το 2003 (Άλλαξε η δημοτική αρχή και η νέα ανέτρεψε μέρος του προγραμματισμού των έργων της προηγούμενης).

Όσον αφορά τα λιμενικά έργα, η Αλυκή ακόμα περιμένει το αλιευτικό της καταφύγιο, η Παροικιά την επέκταση του μώλου στο Βίντζι και η Πάρος ένα στοιχειώδες εμπορικό λιμάνι, που μάλλον εμείς οι μεγαλύτεροι δεν θα προλάβουμε να το δούμε.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Η Πάρος έχει ανάγκη από έργα υποδομής και το νέο ΕΣΠΑ είναι μπροστά μας.  
Χρήματα για σοβαρά έργα μόνο μέσω του ΕΣΠΑ μπορούν να βρεθούν. Όμως για την ένταξη έργων της Πάρου στο πρόγραμμα αυτό, θα απαιτηθεί μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: