Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μαζικό και μαχητικό όχι στα νέα μέτρα. Μικροεντάσεις

Πάνω από 100.000 κόσμου στο συλλαλητήριο, εκτιμά η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η συμμετοχή στην απεργία κυμαίνεται από το 80% έως το 100%Οι σημερινές διαδηλώσεις αποτελούν πρόβα τζενεράλε εν όψει της ψήφισης του πακέτου των 11,5 δις ευρώ στη Βουλή. Στοίχημα των διοργανωτών παραμένει η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου στις μελλοντικές κινητοποιήσεις.
Περίπου 70 άτομα με κουκούλες βρίσκονται στο μέσο της πλατείας Συντάγματος, αυτή τη στιγμή 13: 55 μεσημέρι Τετάρτης ενώ προηγούμενα επί της Σταδίου, στο ύψος του Attica, άτομα με κουκούλες προσπάθησαν να μπουν στην πορεία και να δημιουργήσουν ένταση. Τους απώθησαν οι διαδηλωτές από τα μπλόκα της ΟΛΜΕ και της ΓΕΝΟΠ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ πήραν την εντολή να είναι διακριτικοί
Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί περιφρουρούν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Έκπληξη, πάντως, προκάλεσε η παρουσία του νέου αποκτήματος της ΕΛ.ΑΣ., ενός σιδερένιου φράχτη.0 Μικροένταση στη Β. Σοφίας μπροστά από τον φράχτη. Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ σπρώχνουν το φράχτη και αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς
Διμοιρία των ΥΜΕΤ "βγήκε" μπροστά από τον φράχτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια προς τους αστυνομικούς
Πρωτοφανής η παρουσία από διμοιρίες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, κυρίως επί της Βασιλέως Γεωργίου
Από το πρωί, χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ, 20.000 στον αριθμό, 2.000 μέλη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΠΟΑΣΥ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων), 2.500 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, 10.000 μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, βροντοφωνάζοντας όχι στα μέτρα λιτότητας.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Αγρίνιο και Ξάνθη.


Το ΠΑΜΕ, παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα, συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή. Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα χιλιάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
«Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα» σχολιάζει αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στη χώρα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel και προσθέτει: «Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιο εκτεταμένη γενική απεργία των τελευταίων μηνών. Οδηγοί λεωφορείων, ναυτικοί, υπάλληλοι των ταχυδρομείων απέχουν από το πρωί από την εργασία τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες εργαζομένων. Εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν έτσι για το νέο πρόγραμμα λιτότητας δισεκατομμυρίων της κυβέρνησης».

«Την Τετάρτη ξεκίνησαν μαζικές απεργίες στην Ελλάδα» γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung και προσθέτει: «Εκατομμύρια Έλληνες διαμαρτύρονται για το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Κάλεσμα για κινητοποιήσεις απηύθυναν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Η FAZ σημειώνει ότι «η απεργία αυτή είναι η μαζικότερη από το Φεβρουάριο και η πρώτη πανελλαδική γενική απεργία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά».

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus σημειώνει ότι «οι Έλληνες απέχουν μαζικά από την εργασία τους». Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της στασιμότητας. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε απεργία εναντίον των όρων λιτότητας δισεκατομμυρίων. Από τις 9 το πρωί προβλέπεται να παραλύσει η Ελλάδα».







Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: