Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Alpha Bank εξαγοράζει την Eμπορική


Την Alpha bank έχει προεπιλέξει η γαλλική τράπεζα Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της σχετικά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Εθνικής και της Eurobank.

Το πρωί της Κυριακής, η διοίκηση του γαλλικού ομίλου γνωστοποίησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την απόφασή της στις ελληνικές Αρχές και πλέον αναμένεται η αυριανή έκτακτη σύγκλησή του για την τελική συμφωνία στο Παρίσι.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή αναπροσαρμογή της προσφοράς από την ελληνική τράπεζα, η Credit Αgricole έδωσε το «ok» για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μόνο με την Alpha Bank. Ως απόρροια των ραγδαίων εξελίξεων είναι η κρίση στα ηγετικά κλιμάκια της Eurobank.

Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν πως το ηγετικό κλιμάκιο της Eurobank είχε προειδοποιηθεί από την ιδιοκτησία της τράπεζας -και δη από τη μητρική εταιρεία στο Λουξεμβούργο- πως η εξαγορά της Εμπορικής θα ήταν κομβικό σημείο για το μέλλον του τραπεζικού ομίλου. Η απώλεια της Eurobank αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πυρήνα της, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: