Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η κατάρα της ασυνέχειας


 

Κύριε Διαχειριστή,

Εάν αναρωτηθούμε γιατί δε προχωρούν και δεν επιλύονται σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας, η απάντηση είναι ότι αυτό οφείλεται στην ασυνέχεια των προσπαθειών μας.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δήμο για να επιφέρουν αποτελέσματα απαιτείται μεγάλη, σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια.

Και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, με τη δημοτική αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και τη δημοτική αρχή να σιωπά ή να απαντά, ισχυριζόμενη το αντίθετο.

Κοντολογίς τα προβλήματα αποκτούν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά (χωρίς να επιλύονται) για να κερδηθούν απλά οι εντυπώσεις από τη μια ή την άλλη πλευρά.

Ας δούμε κάποια δείγματα των ισχυρισμών μου, που έχουν διαχρονική διάσταση.

Δημόσια υγεία

Η κίνηση Αβραμόπουλου για δημιουργία νοσοκομείου στο νησί μας δεν ευδοκίμησε,  γιατί δεν υπήρξε συνέχεια, με αποτέλεσμα να χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία.

Μετά τις πρωτοφανείς και μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας σε Πάρο και Αθήνα, η συνέχεια  χάθηκε από τις δικές μας διαφωνίες τακτικής.

Η δημοτική επιτροπή που συστήθηκε στην αρχή της πανδημίας για την αντιμετώπισή της, διέκοψε τις συνεδριάσεις της, όταν έπρεπε να λειτουργεί ανελλιπώς.

Ακόμα και η επιτροπή που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα των νεφροπαθών της Πάρου και της Αντιπάρου, πραγματοποίησε δύο συνεδριάσεις και σταμάτησε τη λειτουργία της.

Η περίπτωση ΣΑΜΙΝΑ

Μέχρι το 2002 είχαν γίνει σοβαρές προσπάθειες για την ανέλκυση και απομάκρυνσή του ναυαγίου. Από το 2003 και μετά η όποια συνέχεια κόπηκε με το μαχαίρι.

Θα έλεγε κανείς, ότι το ναυάγιο είχε ξεχαστεί από όλους μας. Όμως το περασμένο καλοκαίρι μας θύμισε την ύπαρξή του με τη σοβαρή ρύπανση που προκάλεσε.

Έγιναν ενέργειες αντιμετώπισης και αποτροπής της, ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό η απομάκρυνση του ναυαγίου από τις ακτές της νησιού μας και πέραν τούτου ουδέν το ουσιαστικό.

Και εδώ μας συνοδεύει η κατάρα της ασυνέχειας που βαρύνει όλους μας και κυρίως τους συμπατριώτες μας που ασχολούνται ενεργά με τα κοινά.

Είναι καιρός να απαλλαγούμε από τις προχειρότητες, τις μικρότητες και τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με συμφωνημένες, μελετημένες και ρεαλιστικές προτάσεις, που θα συνοδεύονται από συνεχείς προσπάθειες.

Αυτή είναι η δική μου πρόταση, που μπορεί να σπάσει το σκληρό κέλυφος του κράτους των Αθηνών.

Φιλικά

Πάροικος

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: