Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ;




Το ερώτημα απασχολεί όλο και μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αφού η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ δεν κάνει διακρίσεις.
 
Το διαπιστώσαμε άλλωστε και στο νησί μας από εμβολιασμένους που νόσησαν, ευτυχώς χωρίς σοβαρά προβλήματα.
 
Τα πρώτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, με την κάλυψη των λοιμωξιολόγων και των μέσων ενημέρωσης, με τον περιορισμό της όποιας δραστηριότητάς μας, είχαν αποτέλεσμα, αλλά και συνέπειες.
 
Θυμίζουμε το «Μένουμε σπίτι», τις οριοθετημένες μετακινήσεις μας, την τηλε-εργασία, την τηλε-εκπαίδευση με τους σχεδόν ανύπαρκτους υπολογιστές, την δυσκολία αγοράς καταναλωτικών αγαθών, το κλείσιμο της εστίασης, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των κέντρων διασκέδασης, την απαγόρευση των ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και την αύξηση της ανεργίας, τις ενδοοικογενειακές τριβές και τα ψυχολογικά προβλήματα που προκάλεσε η κλεισούρα, τα προβλήματα από την έλλειψη ζωντανής επικοινωνίας και επαφής που κόστισε ιδιαίτερα στη νεολαία μας.
 
Στη συνέχεια και μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, ήρθαν τα εμβόλια, η υπερβολική διαφήμισή τους από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που τα εμφάνισαν ως πανάκεια που θα εξαφάνιζε τον ιό, η χαλάρωση των μέτρων και λόγω του τουρισμού, μέχρι που εμφανίστηκε η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ που άρχισε να μολύνει με μεγάλη ταχύτητα εμβολιασμένους και μη.

Ταυτόχρονα άρχισε να αναπτύσσεται ένα ακηδεμόνευτο κίνημα από τη νεολαία, που κατάργησε στην πράξη τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και ένα άλλο παράλληλο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Και τώρα βρισκόμαστε στη διαχείριση ενός νέου κύματος με νέα περιοριστικά και τιμωρητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές και τα οποία στρέφονται εναντίον όσων αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ανεξάρτητα από τη δυσκολία που έχει η εφαρμογή των μέτρων και η επιβολή τους με ποινή την απόλυση στην περίπτωση των υγειονομικών, και το χρηματικό κόστος για τους εκπαιδευτικούς και άλλους κλάδους που υποχρεώνονται σε τεστ, έχει αρχίσει και μια αμφισβήτηση που εδράζεται σε επιστημονικές έρευνες σε σχέση με τη διάρκεια της ανοσίας που εξασφαλίζουν τα εμβόλια, τις παρενέργειες που προκαλούν και τη μεταδοτικότητα της νόσου από τους εμβολιασμένους.

Αντιγραφούμε όσα είπε στο ημερήσιο τύπο ο Διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος:

« …Πλέον διαψευστήκαμε που πιστεύαμε πολλοί, ότι με τους εμβολιασμούς θα έκλεινε ο κύκλος της πανδημίας. Από τη στιγμή που μολύνονται και οι εμβολιασμένοι, η ανοσία της αγέλης δεν είναι εφικτή.
Πρέπει να οπλιστούμε με πολλή υπομονή, να ετοιμάσουμε το σύστημα Υγείας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να βελτιώσουμε τους εμβολιασμούς, να έρθουν εμβόλια καλύτερης γενιάς.
Η Αγγλία που έχει εμβολιάσει πάνω από 90% τους πολίτες άνω των 50 ετών, έχει αυτή τη στιγμή 320 θανάτους σε πλήρως εμβολιασμένους.
Άρα δεν καλύπτει το εμβόλιο αυτή τη στιγμή. Γι΄αυτό και το CDC έχει δώσει εντολές ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να μπαίνουν σε καραντίνα».

Κατόπιν αυτού αναρωτιόμαστε. Τι έννοια έχει ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη στα νοσοκομεία, στους οίκους ευγηρίας, στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και όπου αλλού ορίζουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

Και αν τα μέτρα αυτά αποτελούν πρόγευση άλλων αυστηρότερων, μέχρι που θα πάει αυτή η ιστορία που έφερε τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας;

Ένα είναι βέβαιο: Όσο πιο πολλοί είναι οι περιορισμοί που μας επιβάλλονται, τόσο πιο πολύ θα αυξάνονται και οι αντιδράσεις των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που πλήττονται οικονομικά, με τις δυνάμεις καταστολής να πιάνουν δουλειά ξυλοφορτώνοντας τον κόσμο που αντιδρά και πιο πολύ τη νεολαία.

Και γιατί μόνο οι μη εμβολιασμένοι να υποχρεώνονται να κάνουν τεστ, όταν και οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι φορείς;

Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ μας έμπλεξε για τα καλά και ποιος ξέρει μια νέα μετάλλαξη τι άλλα θα μας φέρει, που σύμφωνα με τη μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα την Frankfurter Allgemeine Zeitung είναι πολύ πιθανή η εμφάνισή της.

Συμπέρασμα που αφορά εμβολιασμένους και μη: Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις, κάνουμε συχνά τεστ, μπαίνουμε σε καραντίνα εάν βρεθούμε θετικοί.

Πρόταση προς την πολιτεία για τα νησιά που λόγω τουρισμού εμφάνισαν αυξημένο ιικό φορτίο και ο ιός πέρασε στην κοινότητα, όπως η Πάρος:
 
Αυστηρός έλεγχος των εισερχομένων χωρίς καμιά χαλάρωση και εντατική προσπάθεια και από τις τοπικές αρχές για την εξάλειψη του ιού από την κοινότητα.

Η μάχη με τον ιό δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Οι κορονοϊοί βρήκαν τον τρόπο και πέρασαν από το ζωικό βασίλειο στον άνθρωπο, παρά τις προειδοποιήσεις των ερευνητικών κέντρων που τους μελετούσαν επισταμένα.

Και ένα τελευταίο: Τι γίνεται με την ανακάλυψη φαρμάκων καταπολέμησης του ιού; Γιατί τόσο λίγη πληροφόρηση για τα φάρμακα; Γιατί δεν δίνουν προσωρινή άδεια, στην ερευνητική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τρόπο καταπολέμησης του ιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: