Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Αισιόδοξες οι προβλέψεις για τον τουρισμό από την TUI


 

Ο τουριστικός όμιλος TUI αναμένει ένα "σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικό καλοκαίρι" φέτος παρά την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Εκτιμά ότι θα καλύψει με το 80% των πτήσεων την τουριστική διακίνηση σε σύγκριση με το 2019 και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο σύμβουλος Fritz Joussen του "Rheinische Post" (έκδοση Σαββάτου) πολλοί πελάτες του ομίλου θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα φέτος, εξαργυρώνοντας κουπόνια για ταξίδια που ακυρώθηκαν το 2020.

«Όλη η έρευνα αγοράς μας δείχνει ότι υπάρχει τεράστια επιθυμία από τους ανθρώπους να κάνουν ευχάριστα ταξίδια πάλι μετά από τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού».

Το αφεντικό της TUI αναμένει ότι οι εμβολιασμοί, που έχουν ξεκινήσει, σύντομα θα καταστήσουν περιττούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς: "Εάν έχουμε προστατεύσει τις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες από την μόλυνση, οι περιορισμοί μπορούν να πέσουν απότομα συνολικά". Σύμφωνα με τον Joussen, η TUI θέλει να χρησιμοποιήσει και τα 16 από τα κρουαζιερόπλοια του Ομίλου ξανά φέτος.

Μέχρι το 2022 αναμένεται ότι η τουριστική βιομηχανία να ανακάμψει στο επίπεδο του 2019 (έτους ρεκόρ) και το 2021 θα είναι «έτος μετάβασης» μόνο λόγω του αναμενόμενου αδύναμου πρώτου εξαμήνου του έτους. Ωστόσο, είναι σίγουρος ότι η επιχείρηση διακοπών θα ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα.

"Οι τηλεδιασκέψεις συνεχίζουν να αντικαθιστούν πολλές συνομιλίες, αλλά μια εμπειρία διακοπών δεν μπορεί να αντικατασταθεί ψηφιακά" κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού.

Πηγή: Frankfurter Allgemeine Zeitung

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: