Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Εν όψει της τουριστικής περιόδου: Να αξιοποιηθούν οι πρόεδροι και τα κοινοτικά συμβούλια του νησιού μας.

 

Κοινότητα Μάρπησσας: Από τις πιο καλά οργανωμένες κοινότητες του νησιού μας.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί τελικά η τουριστική σαιζόν του 2021. Μπορεί να είναι λίγο καλύτερη από την περσινή, μπορεί να είναι καλή, μπορεί να είναι και πολύ καλή, εάν υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το βέβαιο είναι πως το πρώτο πεντάμηνο του έτους αυτού θα είναι νεκρό για τον τουρισμό και ότι από τον Ιούνιο και μετά θα έχουμε την όποια τουριστική κίνηση.

Πάντως όπως και να έχει, εμείς ως τόπος τουριστικού προορισμού οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε τους λίγους ή τους πολλούς επισκέπτες μας.

Καθαριότητα, κυκλοφοριακό, νοικοκύρεμα των παραδοσιακών οικισμών και πάταξη της όποιας αυθαιρεσίας στους κοινόχρηστους χώρους θα μπορούσαν να είναι οι στόχοι της δημοτικής Αρχής με μπροστάρηδες τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια του νησιού μας.

Και αναφερόμαστε στους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια του νησιού μας, γιατί ο κεντρικός σχεδιασμός και η πρακτική μέσω των υπηρεσιών του Δήμου απέτυχε.

Δραστήριους κοινοτικούς άρχοντες είχαμε και στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής και τώρα.

Τους είχαμε όμως και τους έχουμε μεταβάλει σε επαίτες που ζητούσαν και ζητούν από τους υπεύθυνους των υπηρεσιών του Δήμου και τους Αντιδημάρχους τα αναγκαία μέσα για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Δεν ήταν άλλωστε λίγες και οι τριβές που υπήρξαν και κάποιες φορές με μεγάλη ένταση ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση του Δήμου και τους κοινοτάρχες.

Μια κοινή σύσκεψη Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Κοινοταρχών θα μπορούσε να δώσει οργανωτική λύση που θα διευκολύνει το έργο των τελευταίων.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι κοινότητες προϋπήρξαν της συγκρότησης του Ελληνικού Κράτους και ήταν αυτές που κράτησαν όρθιες και ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: