Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ολίγα περί των γραφείων της Κοινότητας Πάρου

 




Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε κοντά και επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Κοινότητας Πάρου, που τα βρήκαμε ανοιχτά. 

Εκεί συναντήσαμε δύο δραστήριους συμπολίτες μας, τον κοινοτικό σύμβουλο και αρχιτέκτονα Πέτρο Αυλήτη και το δημοτικό σύμβουλο Χάρη Γιουρτζίδη.

Και από τους δύο πληροφορηθήκαμε ότι τα γραφεία της κοινότητας παραμένουν ανοιχτά 2 μέρες την εβδομάδα, ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ηλεκτρονικής οργάνωσης και ότι δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης δηλ. η τοποθέτηση κλιματιστικού.

Όμως επειδή τα γραφεία της κοινότητας δεν δημιουργήθηκαν για επικοινωνιακούς λόγους, πρέπει η λειτουργία τους να έχει ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό χαρακτήρα. Και για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί:

- Η Πρόεδρος της Κοινότητας να έχει συχνή παρουσία στα γραφεία, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες κοινότητες του νησιού,

- -Να αποσπαστούν τουλάχιστον 2 υπάλληλοι γενικών καθηκόντων που θα ενεργούν με εντολές της Προέδρου για εργασίες που αφορούν τις ανάγκες της Παροικιάς,

- Να γνωστοποιηθούν οι ώρες που θα δέχεται η Πρόεδρος στο γραφείο της δημότες, που έχουν αιτήματα ή έχουν να προτείνουν κάτι που θα βελτιώσει τη λειτουργία της πόλης,

- Να μεταφερθούν ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν την Κοινότητα και αντίγραφα των φακέλων για έργα που σχετίζονται με την Παροικιά, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για την πορεία και την εξέλιξή τους κ.ά.

Εάν δεν προχωρήσει η οργάνωση και η λειτουργία των γραφείων με τα πιο πάνω στοιχειώδη, τότε εμείς μεν ατυχήσαμε που με θέρμη υποστηρίξαμε την ίδρυση και την λειτουργία τους τον περασμένο χρόνο, δικαιώνονται δε όσοι ήταν αντίθετοι με αυτήν.

Επειδή όμως παραμένουμε αμετανόητα αισιόδοξοι αναμένουμε με την αρχή του καινούργιου χρόνο και την έναρξη λειτουργίας των γραφείων.

Καλή και παραγωγική χρονιά στην Πρόεδρο 
και τους κοινοτικούς Συμβούλους της Κοινότητάς μας.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: