Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Οι γονείς της Μάρπησσας έδωσαν χρώμα στο προαύλιο και στις εισόδους του σχολείου και ομόρφυναν την καθημερινότητα των παιδιών τους.


 

 Το κουδούνι χτυπάει και το σχολείο μας ανοίγει! Ο φυσικός χώρος των παιδιών θα γεμίσει πάλι από τα γέλια και τις δυνατές φωνές όλων των μικρών μας, των φίλων τους και των εκπαιδευτικών που τα περιμένουν!

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ένιωσε από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων για τον COVID19 την ανάγκη των παιδιών να ενδυναμωθούν ψυχικά μέσα στο αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί και να τους δοθεί η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά κατά τα διαλείμματά τους αλλά και τις ώρες φυσικής αγωγής. Έτσι μην χάνοντας χρόνο πήραμε την απόφαση να δώσουμε χρώμα στο προαύλιο, στις εισόδους του και να κατασκευάσουμε παιχνίδια, στο εύρος που μας ήταν δυνατό, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.

Σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μενέλαο Χασομέρη και την αμέριστη συμπαράστασή του εξαρχής, προχωρήσαμε άμεσα και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε, ακριβώς πριν την επάνοδό των παιδιών στο σχολείο, κάνοντας την υποδοχή τους πιο ζεστή με ένα παιχνιδιάρικο «καλωσόρισμα» για τον ερχομό της νέας χρονιάς!

Τα παραπάνω βέβαια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την εθελοντική εργασία και τη συμβολή από φίλους και επιχειρήσεις, που συνδράμανε χωρίς κανένα όφελος και με μεγάλη χαρά στο έργο μας.

Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς:

-          τις φανταστικές Ελισάβετ Χριστοφόρου και Φώφη Κληρονόμου για την εικαστική επιμέλεια όλων των παιχνιδιών, με την Ελισάβετ να έχει περάσει σχεδόν όλα τα πρωινά του τελευταίου μήνα ζωγραφίζοντας τα επιδαπέδια παιχνίδια μέσα στο κρύο χωρίς να χάνει το χαμόγελο της!

-          τον Ιωάννη Άγουρο (Βουλκανιζατέρ) για την παροχή όλων των ελαστικών και την ΕΞΠΑ ΑΕ για την παροχή όλων των ξύλων, που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία των παιχνιδιών,

-          τις επιχειρήσεις Πανεμπορική Λευκών Παντελαίου Χρήστου & ΣΙΑ, Χρήστου Π. Σάμιου και Kritikos Wood για την παροχή χρωμάτων, καθώς και το Βασίλη Καπούτσο και την Κέιτι για τη συμπλήρωση τους,

-          φυσικά όλους τους εθελοντές που δούλεψαν μαζί μας, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια από το υστέρημά τους: Αντωνία, Άρτεμις, Γιώργο, Εύη, Νίκο και Ρον.

Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τα παιδικά χεράκια που βοήθησαν: Αγγελική, Γαλήνη, Γιάννη, Δανάη, Εύα, Ιωάννη, Κάγια, Μάριο, Ματθαίο, Μιχάλη, Σίλα, Χρήστο και Χρήστο!

Ευχόμαστε τα μικρά μας να τα χαρούν πολύ και σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στην υποστήριξη του σχολείου μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε το προαύλιο έχρηζε και χρήζει ουσιαστικής δημιουργικής ανάπλασης με προδιαγραφές για τη διασφάλιση των παιδιών, κάτι για το οποίο περιμένουμε το Δήμο Πάρου να επιμεληθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Και αφού λόγω COVID19 δεν μπορούν όλοι να τα δουν από κοντά, σας αφήνουμε να τα χαρείτε και εσείς βλέποντας τις φωτογραφίες τους… (συνημμένες)

Επίσης, φέτος, αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, αποφασίσαμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, προτείνοντας να παίξουμε όλοι μαζί ένα παιχνίδι ανταλλαγής ευχών «Το Ταχυδρομείο των Ευχών» για τη νέα χρονιά δίνοντας τους ευκαιρία να δημιουργήσουν αλλά και να σκεφτούν αλληλέγγυα.

Στο «Ταχυδρομείο των Ευχών» τα παιδιά και οι δημιουργίες τους ήταν οι πρωταγωνιστές ενώ εμείς οι γονείς τους & οι δάσκαλοι τους είμασταν οι βοηθοί τους!

Τα παιδιά έλαβαν μια πρόσκληση (συνημμένη) με τις οδηγίες, έφτιαξαν ένα γούρι-ευχή για το 2021 από ανακυκλώσιμα υλικά με βοηθούς έμπνευσης τους εκπαιδευτικούς τους κατά την τηλεκπαίδευση, οι γονείς μας τα έφεραν και εμείς τα μοιράσαμε ξανά τυχαία σε όλα τα παιδιά. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και έτσι σήμερα όλοι μαζί, παιδιά-γονείς-εκπαιδευτικοί, καταφέραμε όλοι οι μαθητές επιστρέφοντας στο σχολείο να βρουν στο θρανίο τους ένα γούρι-ευχή για το 2021, φτιαγμένο με αγάπη από ένα άλλο παιδί του σχολείου, ξεκινώντας έτσι τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και χαμόγελα!

Η ολοκλήρωση του «Ταχυδρομείου των Ευχών» βασίστηκε στη συνεργασία όλων μας ώστε κάθε παιδί να γίνει αποστολέας και φυσικά κάθε παιδί να γίνει παραλήπτης!

Καλή χρονιά να έχουμε!

Το Δ.Σ.

 

Υ.Γ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας και στη σελίδα μας στο Facebook: (https://www.facebook.com/groups/208892547570910) "Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου"

 











Δεν υπάρχουν σχόλια: