Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Για το άνοιγμα των σχολείων: Οι δάσκαλοι της Πάρου και της Αντιπάρου θέτουν ερωτήματα και αναζητούν απάντηση



Πάρος 9-1-2021

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Δ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν ότι προσανατολίζονται στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 7  Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε το άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία  των  εκπαιδευτικών  στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα πληροφορούσαν τους εκπαιδευτικούς ότι μπορούν να προβούν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης για τον covid-19 εφόσον το επιθυμούν.

Σε  Πάρο και Αντίπαρο εργάζονται περίπου 150 εκπαιδευτικοί, 70 μόνιμοι και 80 αναπληρωτές . Πολλοί από αυτούς μετακινήθηκαν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους. Για την υγειονομική ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών θα έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί η έγκαιρη διενέργεια ελέγχου ταχείας ανίχνευσης σύμφωνα και με την εξαγγελία του ΥΠΑΙΘ. 

Ο Δήμος Πάρου με αρχικό έγγραφό του προς τις σχολικές μονάδες αόριστα ενημέρωνε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα γίνουν rapidtestγια τους εκπαιδευτικούς και ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την ημερομηνία διενέργειας τους.

Τελικά την  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, αργά το μεσημέρι,  και  ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν ήδη παρουσιαστεί στα σχολεία, ο Δήμος Πάρου με έγγραφό του ενημέρωνε για τη διενέργεια test σήμερα στις 11.30 από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

·         Ποιες οι ενέργειες του Δήμου Πάρου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων;

·         Γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την έγκαιρη διενέργεια των ελέγχων  και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών;

·         Ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς για την διενέργεια των test;

·         Γιατί το Κέντρο Υγείας Πάρου σε επικοινωνία που είχαν εκπαιδευτικοί προκειμένου να κάνουν  rapid- test για  τον κορωνοἳό  απάντησε  ότι  διενεργεί τεστ μόνο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

 Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: