Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1 ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 


Μετά από γνωστό «αλαλούμ» η κυβέρνηση ανακοίνωσε για την ερχόμενη Δευτέρα το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της προσχολικής αγωγής και των σχολείων ειδικής αγωγής.

Είναι γνωστό ότι την περίοδο των διακοπών εκατοντάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι και άλλοι, έφυγαν από το νησί μας και επέστρεψαν στη συνέχεια, όπως και οι εκπαιδευτικοί που η μόνιμη κατοικία τους είναι εκτός Πάρου.

Οι «πύλες» του νησιού είναι χωρίς έλεγχο και όσοι με δική τους πρωτοβουλία προσφεύγουν στο Κέντρο Υγείας εισπράττουν την απάντηση ότι δεν γίνονται τεστ covid-19 εκεί, ενώ οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν μπορούν να κάνουν από μόνες τους προγραμματισμό.

Είναι προφανές ότι οι όποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό μπορεί να υπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς, αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά ως μέτρο κατά της πανδημίαςκάτω αυτές τις συνθήκες. Μόνο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπηρετούν 80 αναπληρωτές οι οποίοι παρουσιάστηκαν χτες στα σχολεία τους χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ πριν παρουσιαστούν, ενώ αρκετοί το επιθυμούσαν.

· Δεν σηκώνει αναβολή. Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές και για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου.

· Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

· Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

· Να αποσυρθούν οι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έχουν γεμίσει με παραπέρα άγχος τα παιδιά.

· Η αναγκαιότητα ενεργοποίησης της Επιτροπής Κρίσεων είναι επιτακτική μετά την επιλογή του Δημάρχου να την αδρανοποιήσει εδώ και οκτώ μήνες.

Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να εφησυχάζει γιατί, εκτός των άλλων, οι ευθύνες της για την ανυπαρξία σχολικών αιθουσών ώστε να υπάρχει δυνατότητα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού είναι τεράστιες.

Είναι απαραίτητο ο Δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί, τα προβλήματα που ανακύπτουν και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καλούμε τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών να απαιτήσουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους για την υγεία και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.


Πάρος 9-01-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: