Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Κώστας Μπιζάς: Να επιταχυνθεί ο ρυθμός των ασφαλτοστρώσεων. Ευθύνεται ο εργολάβος για τις καθυστερήσεις.




Πάρος, 19 Οκτωβρίου 2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την επιτάχυνση υλοποίησης του έργου συντήρησης του οδικού δικτύου Πάρου, ζητά από τον εργολάβο ο Έπαρχος, Κώστας Μπιζάς

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του έργου με την οποία ζητάει την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των συνεργείων του και την ταχύτερη δυνατή επίλυση των τεχνικών προβλημάτων ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός των ασφαλτοστρώσεων. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Πάρου, τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ την πορεία τους παρακολουθεί στενά ο Έπαρχος Πάρου, Κώστα Μπιζάς, προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου.

Η εργολαβική σύμβαση του έργου “Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Πάρου”, συνολικής δαπάνης 495.883,55 ευρώ, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, στις 5.8.20 και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα, εργασίες καθαρισμού των τάφρων και των ερεισμάτων του οδικού δικτύου, καθαρισμού των οχετών για την απορροή των ομβρίων υδάτων και των ρεμάτων, άρση των καταπτώσεων, καθώς και αποκατάσταση επιφανειών σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω διάβρωσης οπλισμού στο γεφύρι των Μαρμάρων Κοινότητας Αρχιλόχου Πάρου και άλλες σχετικές εργασίες.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όσον αφορά την πορεία εκτέλεσης του έργου:

Στο διάστημα 14.9.20 – 19.09.20 πραγματοποιήθηκε απόξεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα στις παρακάτω περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου : α) Πρόδρομο, β) 2ο χλμ. Παροικίας – Νάουσας, γ) 1ο χλμ. Παροικίας – Λευκών και δ) Σαρακήνικο.

Κατόπιν ο ανάδοχος του έργου ενημέρωσε το Τμήμα Τεχνικών Έργων Πάρου ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με την μονάδα που παράγει την άσφαλτο και θα προχωρούσε σε κινήσεις για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Στις 6.10.20 ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο 1ο χλμ. Παροικίας – Λευκών που διήρκησαν μόνο λίγες ώρες διότι το πρόβλημα με την μονάδα παραγωγής ασφάλτου δεν είχε λυθεί σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε στον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πάρου από τον εργολάβο του έργου.

Ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου από την πρώτη στιγμή, ενημερώνεται από τον επιβλέποντα μηχανικό της Π.Ε. Πάρου και μεταφέρει τα παράπονα και την δυσαρέσκεια των οδηγών για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Στις 14.10.20 η Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του έργου με την οποία ζητάει την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των συνεργείων του, την ταχύτερη δυνατή επίλυση των τεχνικών προβλημάτων ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός των ασφαλτοστρώσεων του έργου και σε κάθε περίπτωση να περιορίζεται στο ελάχιστο το χρονικό διάστημα μεταξύ της απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και της διάστρωσης του νέου ασφαλτοτάπητα.

Στις 17.10.20 και στις 18.10.20 ο εργολάβος του έργου ενημέρωσε τον Έπαρχο Πάρου ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες και μόλις λύσει το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συνεργείο του.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα του Επάρχου προς την Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων σήμερα 19.10.20, ζητάει να εξεταστεί επειγόντως το σχετικό θέμα και ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα προς τον εργολάβο για την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Τα παραπάνω σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχουν υποστεί απόξεση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους οδηγούς των δικύκλων.

Το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πάρου ζητάει κατανόηση από τους οδηγούς, παρακαλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αναμένει ότι ο εργολάβος θα τηρήσει την υπόσχεση του για επίλυση του τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το συνεργείο του και θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των εργασιών και υποχρεώσεων που απορρέουν από την εργολαβική σύμβαση που υπογράφτηκε στις 5.8.2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια: