Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή κρούσμα σε σχολική μονάδα του νησιού μας

 Να ορθώσουμε ανάστημα… 

Για μια ακόμα φορά με αφορμή κρούσμα σε σχολική μονάδα του νησιού μας, διαπιστώσαμε τι σημαίνει για την κυβερνητική πολιτική «θωράκιση» απέναντι στην πανδημία .Κλείνουμε ένα τμήμα ή κλείνουμε ένα σχολείο και περιμένουμε αν σε κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό θα εκδηλωθούν τα συμπτώματα. Αν τώρα οι οικογένειες των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για την υγεία τους, τότε ο δρόμος για ένα επί πληρωμή διαγνωστικό τεστ είναι ανοικτός.

Κατά τα άλλα μάθανε να «κουνάνε το δάκτυλο» και να αναδεικνύουν ως μοναδικό μέσο προστασίας την ατομική ευθύνηόπως επίσης να θεωρούν αναίτιες και υπερβολικές τις κινητοποιήσεις των μαθητών ψάχνοντας για υποκινητές παραβλέποντας ότι υποκινητές είναι τα μεγάλα προβλήματα.

Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να τους γίνει το χατίρι.

Ο παριανός λαός, οι συλλογικοί του φορείς, όλοι μας, πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα τα μέσα και τα μέτρα για τη προστασία της υγείας των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των εκπαιδευτικών και των δικών τους οικογενειών. Πολύ περισσότερο στο τόπο μας που η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι καθημερινή.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να αναλογιστεί την ευθύνη της απέναντι στο παριανό λαό και να αναλάβει πρωτοβουλίες διεκδίκησης και όχι να γίνεται συνοδοιπόρος και απολογητής της κυβερνητικής πολιτικής.

Η προσπάθεια λύσης των προβλημάτων δεν μπορεί να εξαντλείται στις χορηγίες, τις προσφορές, τον εθελοντισμό ή τη μεταφορά της λύσης των προβλημάτων στη πλάτη των γονιών πατώντας στην αγωνία για τη προστασία των παιδιών μας.

Είναι περισσότερο από αναγκαίο να διεκδικήσουμε σήμερα:

Ø Διαδικασία ιχνηλάτησης και διαγνωστικών τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους μετά την ύπαρξη κρούσματος σε σχολείο

Ø Διαγνωστικά τεστ σε περιοδική βάση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ø Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Ø Σε κάθε σχολική μονάδα ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο για τον έλεγχο των μαθητών.

Ø Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ø Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία.

Ø Επαρκής αριθμός σε μάσκες, αντισηπτικά, είδη υγιεινής και καθαριότητας

Ø Εβδομαδιαία απολύμανση των σχολικών μονάδων.



Πάρος 30-9-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: