Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Να συγκληθεί αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα την ανέλκυση του ναυαγίου.



Θετική η δήλωση Πλακιωτάκη για την ανέλκυση του ΣΑΜΙΝΑ.

 Προφανώς κατάλαβε ότι η μόνη λύση για τη συνεχιζόμενη ρύπανση και την προστασία της υγείας των κατοίκων της Πάρου δεν είναι τα ημίμετρα, αλλά η οριστική λύση  ενός σοβαρού οικολογικού προβλήματος, που θα υπάρξει μόνο με την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Επειδή η διαδικασία της ανέλκυσης ενδέχεται να πάρει χρόνο,

Επειδή από τον ίδιο υπουργό καταργήθηκε η Δημόσια Αρχή Λιμένων και μαζί η προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού ανέλκυσης του ΣΑΜΙΝΑ (27-1-2020)

Επειδή η δημοτική αρχή αποφάσισε να κινηθεί  προς τις αρμόδιες αρχές με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην έχει αντιμετωπιστεί ακόμη η ρύπανση, που εντοπίστηκε  από τις 12-6-2020 και

Επειδή τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα και ικανά ακόμα και να αλλάζουν υπουργούς,

Είναι ανάγκη να συγκληθεί αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, αλλά κυρίως προγραμματισμός των ενεργειών που θα ακολουθήσουν από την πλευρά του Δήμου.

Οι εκ των υστέρων ευχαριστίες προς τον πρώην υπαρχηγό του Λιμενικού σώματος ναύαρχο Βασίλη Σιέττο, για τη σημαντική συμβολή του στη θετική εξέλιξη της συνάντησης, δεν αναιρεί την τοποθέτησή μας, ότι έπρεπε να ήταν παρών στη σύσκεψη με τον Υπουργό, όπως παρόντες έπρεπε να ήταν και ο Έπαρχος Πάρου και Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπιζάς και ο Κώστας Ροκονίδας.

Τέλος ας έχει υπόψη του ο Δήμαρχος, ότι το ναυάγιο δεν βρίσκεται εντός του κόλπου της Παροικιάς, όπως δήλωσε, αλλά σε θαλάσσια περιοχή εκτός του κόλπου. Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη δυσφήμιση η Παροικιά, από αυτήν που ήδη έχει υποστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: